França
Especials 07/05/2012

Recompte final: Hollande 51,62%, Sarkozy 48,38% dels vots

El president electe ha acordat amb Nicolas Sarkozy que el traspàs de poders serà el 15 de maig. François Hollande ja treballa en la formació del seu govern

Agències
1 min

ParísEl socialista François Hollande s'ha endut les eleccions presidencials franceses amb exactament el 51,62% dels vots, davant del 48,38% de Nicolas Sarkozy, segons els resultats definitius per a tot el país que ha fet públics dilluns el ministeri de l'Interior gal.

Sota la vigilància dels mercats i sense poder esperar un estat de gràcia, el president electe francès, François Hollande, treballava ja aquest dilluns en la formació del seu govern i es posava en contacte amb dirigents a nivell europeu per fer avançar la idea d'un pacte creixement.

"Avui, toca treballar, tot i que encara no hi hagi hagut traspàs de poders", ha declarat el president electe a la seva arribada a la seva seu de campanya. "Constitució d'un equip", "preparació de desplaçaments internacionals": "És una setmana extramadament carregada", segons el director de campanya d'Hollande, Pierre Moscovici.

Hollande ha de preparar una trobada amb la cancellera alemanya Angela Merkel –el seu primer desplaçament–, així com les cimeres del G8 i de l'Otan, a qui "François Hollande anunciarà la retirada de les tropes franceses de l'Afganistan d'aquí a finals d'any", ha dit el seu portaveu, el diputat Manuel Valls.

D'altra banda, el nou president jurarà el càrrec el proper 15 de maig, segons han establert de comú acord ell i Sarkozy, ha comunicat l'Elisi. Hollande viatjarà a Berlín poc després per reptar la visió d'Alemanya sobre les polítiques d'austeritat i proposar noves idees per estimular el creixement, mentre les pors al voltant de la crisi del deute de l'eurozona resorgeixen després de les eleccions poc concloents a Grècia.

stats