Estats Units
Especials 06/11/2012

Romney i Obama aprofiten les últimes hores abans que tanquin els col·legis electorals per fer campanya

El candidat republicà ha votat a primera hora del matí amb la seva esposa, Ann, a Belmont. A Albuquerque, la ciutat més poblada de Nou Mèxic, l'estat on Obama va guanyar l'any 2008, s'hi està registrant una participació alta

Ara
2 min
Una noia vota en un dels col·legis electorals de Minnesota. REUTERS

BarcelonaEl candidat republicà a la Casa Blanca, Mitt Romney, aprofita al màxim, aquest dimarts, les últimes hores abans del tancament dels col·legis electorals amb una atapeïda agenda que l'ha portat a votar a Belmont, als afores de Boston (Massachusetts) per després traslladar-se a Ohio i Pennsilvània per continuar la seva campanya.

“La idea és fer campanya fins al final, fins a l'últim moment”, ha dit a Efe Ed Gillespie, un dels assessors principals de Romney, per explicar la sorpresa de l'anunci del viatge del candidat republicà, que no es va saber fins ahir.

Romney ha votat d'hora, al costat de la seva dona, Ann, a la localitat on tenen residència familiar, a Belmont, i a l'avió de campanya l'esperava el seu equip per viatjar fins a Cleveland, Ohio i Pittsburgh, Pennsilvània, estats que els seus assessors creuen que poden fer decantar la balança.

Gillespie s'ha mostrat “content” amb la participació del moment i ha expressat el seu “optimisme” respecte l'hora de l'arribada del “canvi real” amb la victòria de l'aspirant republicà.

L'activitat durant la campanya ha estat frenètica, sobretot en els darrers dies, amb més d'una vintena de viatges durant l'últim cap de setmana d'ell i el seu equip, amb què s'han aconseguit mobilitzar més de 150.000 voluntaris per tot el país.

La major part d'aquests viatges s'han fet en estats considerats indecisos, és a dir, estats que no tenen una clara tendència de vot, com Florida, Ohio, Virgínia, Nou Hampshire, Wisconsin i Colorado. Gillespie ha declarat que el més probable és que la victòria es decideixi en aquests estats. Romney, en un d'aquestes estats, Nou Hampshire, va titllar d'errònies les polítiques d'Obama per generar llocs de treball i el pla fiscal.

Tant Romney com el que podria ser el nou vicepresident, Paul Ryan, viuran aquesta nit electoral al Centre de Convencions del sud de Boston, on s'esperen més de vuit mil persones entre membres de la campanya republicans, periodistes i acreditats nacionals i internacionals.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Per la seva banda, Barack Obama manté l'optimisme davant la cita ajustada d'aquest dimarts i el president es declara convençut de tenir els vots necessaris per obtenir la victòria.

“Estem convençuts que tenim els vots necessaris per guanyar” ha dit Obama durant una visita sorpresa a un centre de campanya prop de casa seva, al barri de Hyde Park de Chicago. Tot i això, Obama ha insistit en el fet que la victòria dependrà en gran mesura dels votants que vagin a les urnes aquest dimarts. “Us animo a tots a exercitar aquest preciós dret pel qual alguns han lluitat durament”, ha afirmat en unes breus declaracions a la premsa. El candidat a la reelecció pronunciarà la nit d'aquest dimecres un discurs triomfal o d'acceptació de la derrota des del centre de convencions McCormick Place, a Chicago.

De moment, Albuquerque, l'estat on ja va guanyar Obama el 2008, ha registrat una participació molt alta.

Les enquestes pronostiquen un resultat molt ajustat, cosa que fa preveure que la jornada s'allargarà fins ben entrada la matinada de dimecres.

stats