LLIBRES

El Gremi de Llibreters vol "defugir debats estèrils" i "solucionar" la polèmica per la llista de mediàtics

La inclusió de novel·les en el rànquing de mediàtics, on habitualment hi ha llibres de programes de televisió, ha enfurismat Pilar Rahola

Ara
1 min

BarcelonaEl Gremi de Llibreters, que és qui s'ocupa d'elaborar la llista dels llibres més venuts per Sant Jordi, ha volgut "defugir polèmiques estèrils" sobre el rànquing de llibres mediàtics i ha afirmat que hi ha "voluntat de solucionar-ho". El conflicte ha sorgit perquè s'han inclòs les novel·les d'Albert Espinosa i Pilar Rahola i el llibre d'Isidre Esteve en la categoria de mediàtics, llistat en el qual solia haver-hi llibres sobre programes de televisió (l'any passat, per exemple, 'APM? El circ de la tele', 'El llibre de jocs de Crackòvia' i 'En directe', de Josep Cuní i Pilar Rahola).

Enguany, però, entre els considerats mediàtics hi ha dues novel·les i un llibre biogràfic. Per això, una de les "afectades", Pilar Rahola, s'ha ofès. Es dóna el cas que hi ha altres autors que podrien ser igual de mediàtics, com Jaume Barberà o Lluís Foix o Màrius Serra, que s'han deixat als llistats de ficció i no-ficció. Consulteu la llista aquí. El Gremi –el president del qual no farà declaracions– ha explicat que aquest dimecres a la tarda, com cada any, es farà un segon comunicat amb les vendes de les 4 de la tarda fins al tancament de la jornada, on "probablement" s'inclouran tots els llibres en un únic llistat. "No volem fer un debat, volem tancar aquesta qüestió", han afirmat fonts del Gremi.

stats