SÍRIA
Especials 25/01/2012

Mor tirotejat un dels responsables de la Mitja Lluna Roja a Síria

L'organització humanitària –la vessant musulmana de la Creu Roja– denuncia l'atac sistemàtic als serveis mèdics al país

Reuters
1 min

GinebraUn dels responsables de la Mitja Lluna Roja a Síria ha mort aquest dimecres a la ciutat d'Idlib, segons ha confirmat a l'agència Reuters el Comitè Internacional de la Creu Roja.

"Ens acaben d'informar de la mort d'Absulrakaz Jbero, director de la delegació de la Mitja Lluna Roja a Idlib. Jbero ha mort de camí a aquesta ciutat des de Damasc. Li han disparat. Les circumstàncies de la mort encara no s'han aclarit", ha dit Beatrice Megevand-roggo, directora d'operacions del Comitè Internacional de la creu Roja al Pròxim Orient.

"Vistes les circumstàncies, ho condemnem fermament", ha dit. "La falta de respecte als serveis mèdics és encara un gran repte a Síria".

Jbero, de nacionalitat siriana, era també el vicepresident de la Mitja Lluna Roja, i fins fa uns anys n'era també el president, ha dit un portaveu de l'organització, Hicham Hassan.

Damasc culpa els "terroristes"

La televisió estatal siriana ha acusat de "terroristes" els culpables de la mort, tot al·legant que Jbero havia estat "assassinat" al districte de Khan Sheikhoun.

Un voluntari de la mateixa organització va ser assassinat també al setembre, però a la ciutat d'Homs, quan una ambulància va explotar.

stats