Síria
Especials 24/03/2011

Les manifestacions continuen a Síria malgrat la brutal repressió, i els morts es compten per desenes

Testimonis citats per Al-Jazira parlen d'un centenar de morts. L'oposició ha convocat demà manifestacions arreu del país sota el lema "Divendres de Dignitat"

Agències I Aljazira
1 min

Daraa (Síria)Unes 20.000 persones es manifesten a Daraa (Síria) enmig d'un fort desplegament militar, després dels funerals de nou manifestants assassinats per les forces de seguretat. La brutal repressió dels darrers tres dies no ha esclafat la protesta: fonts mèdiques asseguren que han arribat a l'hospital de la ciutat 37 cadàvers ferits de bala. Alguns testimonis recollits per Al-Jazira parlen d'un centenar de morts.

Inspirada en l'onada de canvi a la regió, els habitants de Daraa van començar les protestes la setmana passada, als voltants de la mesquita d'Omari. Per demà, divendres, l'oposició al règim de Bashar el Assad ha convocat manifestacions arreu del país, a través de les xarxes socials i sota el lema "Divendres de Dignitat". Segons la corresponsal de la cadena qatariana, la violència va esclatar quan habitants dels pobles propers que volien accedir a la ciutat per recolzar la revolta van ser aturats violentament per l'exèrcit, la policia antiterrorista i els cossos antidisturbis desplaçats per reprimir les mobilitzacions. El règim no permet a la policia accedir a la ciutat i la policia ha requisat els equips de diversos mitjans. En tots els accessos a Daraa s'han establert punts de control i a la ciutat no hi ha cobertura de telefonia mòbil.

El governador de Daraa va ser cessat diumenge després de la repressió de la revolta. Les autoritats han detingut Loay Hussein, un dels dirigents de la protesta, a casa seva a Damasc, segons l'Observatori Siri de Drets Humans. L'estat d'emergència prohibeix tota manifestació al país des de 1963. La repressió de les manifestacions ha suposat la condemna de les Nacions Unides, França i els EUA.

stats