Especials 17/12/2013

La solidaritat, protagonista de les curses del cap de setmana

Èxit de participació en les proves atlètiques de suport a La Marató de TV3, com la cursa del RACC al Circuit de Catalunya, la Cursa de la UAB o la Cursa Solidària de Tarragona

Imatge de la sortida de la cursa RACC 10km al Circuit de Catalunya, a Montmeló

BarcelonaAquets diumenge, 15 de desembre, ha tingut lloc la tradicional Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties neurodegeneratives. Per aquest motiu, arreu del Catalunya s'han celebrat tot un seguit de curses solidàries, que han destinat part de la recaptació de les incripcions a La Marató.

És el cas de les curses que el RACC ha organitzat al Circuit de Catalunya, a Montmeló. Les proves han estat de 5 i 10 quilòmetres -que enguany incloïa 3km fora del traçat- per adults, i d'entre 300 i 1.00 metres per infants. Més de 5.000 persones han pogut córrer pel traçat reservat habitualment a la Fórmula 1 i els grans premis de motociclisme. Els guanyadors de la cursa de 10K han estat Mehdi Aboujanah i Txell Calduch -en les respectives categories.

També en suport de La Marató, aquest diumenge ha tingut lloc la Cursa de la UAB, on hi han participat més de de 2.100 corredor, una xifra rècord que ha quadruplicat els inscrits de la cursa que es va fer l'any passat. A part de la cursa de 10 KM, que ha acabat amb victòria d'Artur Bossy i Marta Castroviejo, també hi ha hagut una prova de 6km i una caminada de la mateixa distància. L'organització calcula que haurà recaptat recaptat entre 6.000 i 9.000 euros per a la invetigació de les malalties neurodegeneratives.

D'altra banda, a Tarragona hi atingut lloc la Cursa Solidària amb la Marató de TV3, de 5 quilòmetres.

Cros Solidari per la Salut Mental

Sense relació amb La Marató, però també de caire solidari, es va celebrar el Cros Solidari per la Salut Mental a Sant Boi. La prova, de 8 quilòmetres, va aplegar uns 300 participants i va acabar amb la victòria del marroquí Abdeslam Louah, en la categoria masculina, i Montserrat Cinca, a la femenina.

L'edició d'enguany va tenir com a padrina l'Anna Vives, una noia amb Síndrome de Down que ha creat la seva pròpia tipografia de lletra. L'objectiu de la iniciativa és difondre els valors associats a la lletra, com són la igualtat social i el treball en equip.