El nou super3
Especials 21/10/2022

El SX3, molt més que un canal de televisió

El nou Super3 (SX3) creix per convertir-se en el referent de l’entreteniment dels més petits

3 min
En Titó és l'únic personatge de carn i ossos de la franja S3 del nou SX3

El 10 d’octubre va néixer el SX3, el nou Super3 (SX3), una plataforma digital de continguts de vídeo i àudio adreçats als més petits. El nou projecte infantil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) té dos mons específics pensats per a dues franges d’edat –S3 per a la primera infància i X3 per la canalla més gran–, apropant els continguts a tot arreu i des de qualsevol dispositiu.

S3 per als més petits

El món S3 que està pensat perquè tant els infants com les seves famílies es diverteixin, puguin aprendre i compartir a partir dels continguts, amplia la seva oferta de programació amb continguts propis i coproduccions.

Els programes de l’S3

La programació de l’S3 compta amb estrenes com Titó, un personatge de carn i ossos (l’únic de la franja) que ens convida a anar d’excursió per tot el territori, estant en contacte amb la natura, fent descobertes del món real i cantant, a més de trobar-se amb en John C., un australià que només parla anglès. Una altra de les novetats és L’hora del berenar, on alumnes d’escoles de tot Catalunya proposen idees de berenars sans i originals.

Pel que fa a les sèries per la primera infància, hi ha Fa La La, on tres animals autòctons del país es troben amb la versió animada d’en Titó i un ésser fantàstic, i plegats canten cançons tradicionals catalanes.

'Uau ka Kau' és una coproducció entre TV3 i IB3

La música també és una de les protagonistes a Uau Ka Kau, coproducció de TV3 i IB3, amb música dels Catarres. Els Uau Ka Kau són uns muppets extraterrestres que han arribat a la Terra, on viuen noves aventures. Els agrada cantar i cada capítol inclou un videoclip diferent. També s'estrena la sèrie musical Jasmine & Jambo, on tot el que experimenten dos amics, la Jasmine i en Jambo, té a veure amb la música. La sèrie Numberblocks és una de les noves incorporacions, amb les aventures de personatges en forma de blocs de construcció; es podrà seguir en català o en la versió original, en anglès.

En MIC continua al nou super3

A l'S3 seguirà estant-hi en MIC, el nino de llana que des de fa 15 anys ens regala jocs, cançons, contes i endevinalles, amb un ritme pausat que connecta amb els més petits i els endinsa al seu imaginari. També es manté Una mà de contes: una mà dona vida als personatges de la història acompanyats de música composta expressament per a cada episodi.

També suma noves incorporacions com Fungi, Masha i l’Os, Papawa o la premiada Mironins.

Fins a una 70a de sèries i programes sense deixar de banda els clàssics que han acompanyat als que ja són adults com 10+2, Les tres bessones, Rovelló, L’Illa del Far o Teo.

Zona S3

A la nova Zona S3 del web, a més de tota l’oferta de sèries i programes, hi ha espais pensats per la participació com el Pinta, pinta, que convida a les criatures a compartir les seves creacions artístiques; la possibilitat de cantar i ballar amb les músiques de nous programes i de grans clàssics com el cançoner del MIC; participar en diferents concursos o a la superbiblioteca, on fins i tot es pot recomanar llibres. Novetats a banda, segueix fidel a la idea de crear comunitat amb el carnet del SX3.

Nous productes digitals

El SX3 és una oferta transmèdia, omnicanal i multipantalla, pensada des del consum digital d’origen. Per això, més enllà de la televisió connectada on hi haurà programació continuada les 24 hores, compta amb una nova aplicació per a televisors intel·ligents, també per a mòbils i tauletes (amb versió iOS i també Android), un web responsiu, canals a les xarxes socials, l’actualització de la skill d’Alexa de l’S3 amb una oferta de contes per canalla de 2 a 5 anys, i una aposta sonora en podcast.

El SX3 arriba amb perfils nous a les xarxes socials amb canals de YouTube diferenciats, els dels petits (S3) i els dels més grans (X3); tota la producció musical del SX3 a l’Spotify; propostes de continguts d’àudio als podcasts; perfils renovats (@somsx3_) a les xarxes on ja tenien presència (Instagram, Facebook, Twitter i Telegram) pensats sobretots per les famílies i les escoles, i nou perfil de l’X3 (@somx3_) a Instagram i TikTok per aportar contingut en català i crear comunitat.

'Star system' i generadors de contingut en català

La llengua és un dels objectius prioritaris d’aquest nou projecte, que donarà visibilitat a generadors de contingut en català i augmentarà la col·laboració amb creadors, a més de propiciar un star system propi. El SX3 vol ser un transmissor cultural on criatures i escoles també generaran continguts, i hi haurà un nou espai d’acompanyament per a famílies i mestres.

stats