Especials 29/12/2012

El govern francès tornarà a presentar l'impost del 75% als més rics en la pròxima llei de finances

El primer ministre francès respon al Constitucional que rectificaran la mesura, però que no es desviaran de la seva intenció inicial

Efe
1 min
Jean-Marc Ayrault, primer ministre francès. AFP

ParísEl govern francès ha anunciat aquest dissabte que rectificarà la llei que preveu gravar amb un 75% els ingressos superiors a un milió d'euros, després que el Consell Constitucional es pronunciés en contra d'aquesta mesura, en considerar que no respecta la igualtat davant les càrregues públiques.

El primer ministre francès, Jean-Marc Ayrault, ha declarat en un comunicat que el seu govern farà una nova formulació que s'ajustarà als principis manifestats pel Consell Constitucional i que es presentarà "en el marc de la pròxima llei de finances".

Segons el Constitucional francès, a efectes fiscals, dues unitats familiars poden tenir el mateix nivell d'ingressos per activitat professional i quedar subjecta a la taxa en un cas, o quedar exonerada en l'altre, segons la repartició dels ingressos entre els contribuents que la componen.

El primer ministre ha subratllat que "les disposicions censurades no qüestionen les grans línies de l'equilibri pressupostari i la trajectòria de posar en ordre els comptes públics".

Ayrault ha destacat que el Constitucional ha validat amb la seva decisió l'augment del tram superior de l'impost sobre la renda del 41 al 45%, l'alineament de les rendes del capital a les del treball i la restitució de l'impost sobre la fortuna.

stats