Especials 29/03/2012

El misteriós cas dels fanals encesos a plena llum del dia (de vaga general)

Centenars de tuitaires acusen alguns ajuntaments del PP com el de Madrid, Xàtiva, València i Las Rozas d'encendre l'enllumenat públic de dia per inflar el consum elèctric

Ara
2 min
Una de les imatges publicades a Twitter acusant l'Ajuntament de MAdrid d'encendre els fanals

MadridCentenars de tuitaires acusen diversos ajuntaments governats pel PP d'haver tingut encesos els fanals durant el matí per inflar el consum d'energia, que ha servit de termòmetre per mesurar l'èxit de la vaga general.

Els primers a reaccionar han sigut els responsables del partit ecologista Equo, que ha denunciat avui que hi ha fanals encesos als carrers de Madrid per tal de “mentir” sobre la “incidència” de la vaga general. “Fanals encesos a Madrid. Mesures antiecològiques per mentir sobre la incidència de la vaga”, ha escrit el partit ecologista al seu compte de Twitter.

El cantant Feliu Ventura ha publicat un tuit amb una imatge de les 16.30 hores de la tarda d'un fanal de Xàtiva (governat pel PP) encès.

L'ARA ha pogut comprovar que els fanals del centre de Madrid estan aquest migdia totalment apagats. No obstant això, Equo ha penjat al seu Twitter fotografies de fanals encesos a altres zones de Madrid. “Reclamem responsabilitat”, han escrit en un altre 'post'.

L'Ajuntament de la capital madrilenya ha negat rotundament haver tingut encesos els fanals.

També han acusats altres ajuntaments governats pel PP, com el de València, de fer servir la mateixa estratègia. L'usuari El niño azul ha assegurat que hi ha fanals encesos per "falsejar" el consum. La localitat madrilenya de Las Rozas també ha sigut acusada d'imitar la tàctica.

El consum d'electricitat és un dels principals indicadors per conèixer l'efecte real de la vaga. Els sindicats han assegurat que segons dades de Red Eléctrica Española (REE) el consum elèctric a mitja tarda havia disminuït un 16% respecte al dijous de la setmana passada. En canvi, la ministra de Treball, Fátima Báñez, els ha respost dient que el consum elèctric –"la dada més objectiva"– és "superior" al de les dues anteriors convocatòries de vaga general.

stats