Especials 10/09/2013

Vista urgent al Tribunal Superior valencià sobre la prohibició de la cadena humana a Vinaròs

Acció Cultural del País Valencià ha presentat un recurs contra la decisió de la Subdelegació del govern espanyol

Salvador Almenar
1 min

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia valencià celebra aquest dimarts una vista d'urgència per resoldre el recurs presentat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) contra la prohibició de la Subdelegació del govern espanyol a Castelló d'organitzar la cadena humana valenciana a la localitat de Vinaròs, al Baix Maestrat.

A partir de les 13.30 hores se celebra una vista entre les parts, segons han confirmat fonts del TSJ valencià a l'ARA, que haurà de resoldre si finalment la cadena humana que enllaçarà amb la Via Catalana podrà constituir-se en territori valencià.

Ahir, la Subdelegació del govern espanyol a Castelló, a instàncies d'un informe de la Guàrdia Civil, va decidir revocar l'autorització atorgada dies abans a Acció Cultural per celebrar la cadena humana valenciana. L'Institut Armat al·legava "raons de seguretat" per denegar el permís de celebrar aquesta concentració a la N-340 que uneix Vinaròs amb Alcanar, sense oferir cap altre itinerari alternatiu.

Davant la prohibició, Acció Cultural va decidir mantenir la convocatòria de la cadena humana, però fent-la a l'"exili". Segons el comunicat emès ahir a última hora de la tarda, la cadena humana es realitzarà, si el TSJ manté la decisió del govern espanyol, "a l'altre costat del riu Sénia, en el territori de la comunitat autònoma de Catalunya [...], enllaçant igualment amb els protagonistes de la cadena humana de Catalunya, tal com estava previst, com a expressió de denúncia de la censura i de defensa de la democràcia i dels drets de reunió i manifestació".

stats