PRIMERA DIVISIÓ
Esports 11/05/2013

El Mallorca acaba amb 9 homes, cau a Bilbao i s'enfonsa camí de segona (2-1)

Aduriz ha marcat contra el seu antic equip i Fernando Llorente ha fet el segon en els darrers minuts

Fernando Llorente celebra el gol de l'Athletic

BilbaoL'Athletic Club ha enfonsat el Mallorca en derrotar-lo per 2-1. Amb aquest resultat els homes de Bielsa aconsegueixen certificar la permanència. Aritz Aduriz, al minut 7, i Fernando Llorente, en el 78, han aconseguit els gols locals i el mexicà Giovani dos Santos ha donat vida al Mallorca als 81 minuts amb un bonic gol de falta. Aduriz, exjugador del Mallorca, ha fallat un penal durant el primer temps, penal que va suposar al segona groga al català Fontàs.

Jugant amb 10 homes, Manzano ho ha intentat amb un 3-3-3 amb Tissone i Ximo intentant pal · liar l'absència d'un central i Ximo i Giovani buscant les pessigolles a Iraizoz amb rematades creuades. El resultat al descans era d'1 a 0.

A la segona part Herrera ha vist com un gol seu no pujava al marcador i el partit s'ha trencat amb els mallorquins buscant l'empat com sigui. Una bona jugada de Susaeta al final però, ha regalat el segon gol local a Llorente. Acte seguit Giovanni ha fet el 2-1 però el Mallorca no ha aconseguit l'empat i camina cap al descens.

- Fitxa tècnica:

2 - Athletic: Iraizoz; Iraola, Ekiza, San José (Iturraspe, min.46), Aurtenetxe, Gurpegui, De Marcos, Herrera; Susaeta, Aduriz (Llorente, min.55) i Muniain (Ibai, min 71).

1 - Mallorca: Aouate; Hutton, Geromel, Fontàs, Ximo; Tissone, Pina; Giovani Dos Santos, Martí (Nsue, min.67), Víctor (Arizmendi, min.57), i Hemed.

Gols: 1-0, min.7: Aduriz. 2-0, min.78: Llorente. 2-1, min.80: Giovani dos Santos.

Àrbitre: Hernández Hernández (Comitè de Las Palmas). Va expulsar als visitants Fontàs, en el minut 23, i Ximo al 91, a tots dos per doble amonestació. A més, va mostrar targeta groga als locals Aduriz, Gurpegui, De Marcos i Iraola, i als visitants Martí i Hutton.