BÀSQUET

El síndic insta la defensora del poble que investigui la detenció a Saragossa d'un seguidor de la Penya per exhibir l'estelada

El cas recorda als fets de Mestalla del 16 d'abril, actualment en procés judicial, que també es va remetre a la defensora

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici arran de la notícia publicada als mitjans de comunicació per aclarir la detenció d'un jove seguidor de la Penya a Saragossa per part de la Policia Nacional el passat 4 d'octubre.

Atesa la manca de competències del Síndic per investigar-ho directament, li ha traslladat el cas a la defensora del poble, Soledad Becerril, perquè l'investigui, sens perjudici de les actuacions judicials o administratives que es puguin seguir davant les autoritats competents.

Segons la versió del detingut, els policies els van arrestar per exhibir l'estelada i cridar consignes independentistes durant el partit de basquet entre el CAI i el conjunt de Badalona. El jove diu que el van emmanillar i el van tenir tota una nit a la comissaria després de negar-se a retirar la bandera independentista. Per la seva banda, la versió policial indica que hi va haver resistència i desobediència a l'autoritat.

El cas és molt similar al que va tenir lloc a València el passat 16 d'abril, que actualment està en procés judicial, i del qual, a petició del Síndic, la defensora està fent el seguiment oportú.