BARÇA

El Barça ret homenatge als jugadors del club dels anys 40 i l'equip de "les 5 copes"

L'acte ha servit per acomiadar Gusta Biosca, qui ha estat enterrat aquest mateix matí

El Barça ha fet un homenatge avui als jugadors supervivents que van vestir la samarreta blaugrana en els anys 40, així com als que van formar part de l'equip de les 'Cinc Copes', en un emotiu acte impulsat per l'Agrupació Barça Jugadors.  Els exjugadors de la dècada dels 40 Ferran Argila, Enrique Martín i Vicenç Martínez, així com els membres del llegendari equip de principis dels anys 50 Miquel Ferrer, Josep Duró, Jaume Peiró, Joaquim Teixidor i Gustau Biosca -mort el passat dissabte- , han rebut el reconeixement del club per haver protagonitzat una de les etapes "més importants" de la seva història.

Celebrat a l'Auditori 1899, l'homenatge ha comptat amb l'assistència del màxim mandatari del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, de l'expresident Josep Lluís Núñez i del responsable de l'Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda. Presentat pel periodista Pere Escobar, l'acte ha servit per recordar als jugadors blaugranes que, després de la Guerra Cívil, van contribuir a que el club blaugrana continués esportivament endavant. "Els anys 40 eren anys molt difícils. Tots els que formeu part del Barça de les Cinc Copes heu aplanat el camí perquè el club sigui més fort", ha recordat Bartomeu.

En aquest sentit, el president de l'Agrupació Barça Jugadors ha remarcat que la funció de la seva associació és treballar "perquè la memòria històrica del club estigui present" en el dia a dia de les futures generacions. L'acte també ha servit per recordar la figura de Gustau Biosca, mort aquest dissabte a l'edat de 86 anys, un jugador que, segons Alfonseda, va ajudar al fet que els jugadors del Barcelona fossin "millors".

Aprofitant l'homenatge, l'Agrupació Barça Veterans ha lliurat les medalles i insígnies als membres de l'associació amb 10, 15 i 25 anys d'antiguitat.  Un dels guardonats ha estat l'expresident Núñez, qui fa uns dies va recórrer la decisió de l'Audiència de Barcelona d'ordenar el seu ingrés a la presó per complir la condemna de dos anys i dos mesos que se li va imposar pel cas Hisenda.

Més continguts de