BARÇA
Esports 13/09/2013

Gerardo Martino: "Aspirem a repetir la primera part de València"

El tècnic argentí diu que Messi i Neymar han entrenat molt bé malgrat els llargs viatges

Ara
2 min

BarcelonaEl tècnic argentí ha celebrat que "els jugadors no han tornat lesionats dels partits amb les seleccions", afegint que "aspirem a repetir la primera part de València. És el millor que hem fet fins ara". Martino ha recordat com a la lliga espanyola no pots cometre errades per la força del rival. La Champions genera molta il·lusió però cal estar centrats amb la lliga".

Sobre Puyol, que ha entrenat amb els seus companys, ha dit que "el seu retorn és disposar del central que tothom demana. La setmana vinent treballarà més fort, ja manca poc pel seu retorn". Sobre l'absència de Pedro de la convocatòria, Martino ha explicat que "cal pensar en els minuts que sumen els jugadors entre el club i les seleccions, Pedro va treballar molt fort contra Xile i ara li ha tocat descansar. Ara, veient com entrena, sembla que no hauria de descansar, treballa molt fort. Cap jugador vol descansar".

Preguntat per Neymar, Martino ha dit que "rep moltes faltes i parlem del tema. Sempre diem que ell ha de jugar, rebre faltes i seguir jugant. Així es guanya el respecte dels rivals. Cada dia ho fa millor, estic content de com rep les coses. Neymar té una manera de jugar que convida el rival a entrar-lo amb violència i algunes vegades ho pot evitar".

Piqué i l'estil

Sobre les declaracions de Piqué sobre l'estil de joc del Barça, Martino ha dit que no li agrada l'enrenou creat ja que "interpreto que ell està encantat de jugar amb aquest estil, però adverteix que els rivals treballen fort, i ell recorda que ens calen alternatives quan no ens deixen jugar com ens agrada". De fet, el tècnic de Rosario ha deixat clar que "no tenim cap intenció de canviar el nostre estil".

Preguntat sobre Alexis, Martino ha recordat que "sempre recorda que m'agrada com juga. Ja el recordo a l'Argentina, a l'Udinese i amb el Xile de Bielsa. Si avui xerrava amb ell és per culpa d'un refredat de l'Alexis, no per res de futbol". Martino, que ha defensat el joc de Messi amb la selecció, ha reconegut que no té constància d'una petició del club a la Federació Argentina per demanar que Messi no jugui els darrers partits de les fases de classificació per ser al Mundial.

La Diada

Sobre la seva presència a l'ofrena floral de la Diada, Martino ha dit que "no vaig demanar anar a l'ofrena, va ser una qüestió institucional. Va ser molt bonic poder anar, no havia vist mai res semblant. Ara, no vull quedar bé mentint, la meva presència va ser institucional. Després arriben les coses polítiques. No parlo de política a l'Argentina, tampoc en parlo aquí".

Bartra

Preguntat sobre Marc Bartra, Martino ha dit que "Bartra és el nostre tercer central, si comptem Puyol, perquè Mascherano no és ben bé central. Bartra, com Sergi Roberto o Montoya, són joves. Potser a altres clubs ja podrien jugar, però al Barça cal temps".

stats