FUTBOL

El Barça aconsegueix un rècord d’ingressos ‘in extremis’

Les vendes en l’última setmana de juny permeten al club tancar amb beneficis

Els últims dies de juny van ser frenètics a les oficines del Camp Nou. Les vendes d’André Gomes, Jasper Cillessen i Denis Suárez, totes d’una tacada l’última setmana, van permetre que el Barça pogués acabar la temporada en positiu a nivell comptable. El club informava ahir del tancament de l’exercici econòmic 2018/19, en el qual l’entitat va batre un rècord d’ingressos i va facturar 990 milions. Però, a la vegada, també va reconèixer que s’havien disparat les despeses, ja s’han arribat als 973 milions, 44 més dels previstos inicialment.

Malgrat haver hagut de patir per quadrar els números, des del Camp Nou es parla amb satisfacció del resultat de l’exercici. D’entrada, perquè significa haver obtingut “beneficis per vuitè any consecutiu”, però sobretot perquè representa un “rècord d’ingressos” en un club de futbol per sisena temporada seguida. A més, acosta el club als 1.000 milions de facturació, que és un dels punts del pla estratègic de la directiva que presideix Josep Maria Bartomeu en aquest mandat. En total, des del 2010, aquesta directiva ha acumulat 192 milions de beneficis.

El Barça havia pressupostat per a la temporada passada 960 milions d’ingressos i 929 de despeses, amb un benefici d’11 milions després d’impostos. Al final s’han augmentat els ingressos (+30 milions), però també els pagaments (+44), i això ha fet que els beneficis tan sols poguessin ser de 4,5 milions després d’impostos. Una temporada en la qual el club s’havia exigit ingressar més de 100 milions d’euros en venda de jugadors. Diners que es van obtenir, finalment, l’última setmana de juny.

El deute, controlat

A nivell comptable, el club posa de manifest que l’EBITDA -el barem que serveix per mesurar la viabilitat del club-és de 179 milions d’euros i, per tant, la “ràtio d’endeutament queda molt per sota del límit fixat a l’article 67 dels estatuts”. Tanmateix, aquesta xifra és el resultat del canvi de criteri comptable que es va fer ara fa un parell de temporades, segons el qual l’endeutament del club és notablement inferior.

Els socis del Barça hauran de validar aquests comptes en la pròxima assemblea de compromissaris, que es farà a l’octubre. Unes setmanes abans la directiva anunciarà també el pressupost per aquest curs 2019-20, en el qual possiblement s’arribarà ja al miler de milions d’ingressos. L’entitat hi està treballant, tot i que els números definitius s’establiran un cop s’hagi tancat el mercat de fitxatges i quedi confeccionada la plantilla del primer equip de futbol, que és la que representa l’impacte principal en els comptes del club.

Més continguts de