BARÇA

La Masia enforteix els fonaments: el Barça col·loca la primera pedra del nou estadi Johan Cruyff

La nova instal·lació, per a 6.000 espectadors, estarà enllestida l'últim trimestre del 2018

Hi eren tots. O gairebé tots. Entrenadors, treballadors, esportistes, executius, directius i, en representació del primer equip, el capità Andrés Iniesta i Gerard Deulofeu. Un 14 de setembre, com no podia ser d'altra manera, s'ha posat la primera pedra del nou estadi Johan Cruyff, la nova instal·lació per a 6.000 espectadors que donarà el relleu al Miniestadi. Una fotografia esperada pel president Josep Maria Bartomeu, un pas imprescindible per donar el tret de sortida a la construcció del nou Camp Nou i tot l'Espai Barça.

El nou estadi, situat al costat de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, està previst que estigui acabat durant l'últim trimestre del 2018. "Ens hauria agradat anar més de pressa, però l'urbanisme és laboriós", ha dit el directiu Jordi Moix, que ha explicat que l'obra ha sigut adjudicada a l'empresa Comsa. "Fem un salt de qualitat a la part esportiva", ha sentenciat Bartomeu, que ha agraït la feina dels seus predecessors per fer realitat aquest "somni", des de Josep Lluís Núñez a Joan Gaspart, de Joan Laporta a Sandro Rosell.

La primera pedra conté diferents objectes relacionats amb el Barça i amb Cruyff, des d'una pilota a una estàtua de l'holandès, passant per diaris del dia, un casc i una samarreta. Els més joves, Pau Prim i Martina González, jugadors del planter, s'han encarregat de soterrar la caixa, amb l'ajuda de Gerard Deulofeu i Andrés Iniesta.

Josep Maria Bartomeu ha explicat la tria de la data: "Hem escollit fer aquest acte avui perquè el 14 i el 9 han sigut dos números lligats a la vida esportiva de Cruyff . Els jugadors de La Masia podran tornar a veure per la finestra l'Estadi on han de créixer els seus somnis". El vicepresident Jordi Moix, per la seva part, ha anunciat que "l'Estadi Johan Cruyff tindrà una capacitat d'uns 6.000 espectadors, costarà uns 12 milions d'euros i s'inaugurarà en 14 mesos".