BARÇA
Esports 27/09/2018

El Barça busca “adaptar-se als nous temps” renovant l’escut

El nou escut haurà de ser votat a l'assemblea de compromissaris del 20 d'octubre

Toni Padilla / Albert Nadal
3 min
El Barça presenta un nou escut sense les sigles FCB

BarcelonaEl Barça va presentar ahir una modificació de l’escut del club, un canvi que serà sotmès a votació en l’assemblea de compromissaris del pròxim 20 d’octubre. El nou escut, aprovat per la junta directiva, ha estat creat de manera conjunta per l’estudi Summa i el departament de màrqueting del Barça. “Han estat gairebé dos anys treballant-hi”, admeten des del club, en què s’apunta “la necessitat d’adaptar-se als nous temps” com a principal argument per apostar per un nou escut en què la principal novetat és la desaparició de la franja horitzontal central amb les sigles FCB. Si s’aprova, entrarà en plena vigència [a la samarreta] a partir de la temporada vinent. Tot i que abans pot fer-ho en altres espais, va explicar ahir el portaveu blaugrana, Josep Vives.

El Barça presenta un nou escut sense les sigles FCB

L’escut elimina els contorns negres interiors i redueix les barres verticals blaugranes -de 7 a 5- per fer més vistosos els colors blaugrana. També fa més gran la pilota central, per potenciar una campanya en què el club vol “posar la pilota al centre del projecte”. Summa va començar a treballar amb el Barça fa dos anys per posar ordre a les diferents imatges corporatives del club i, dins d’aquest replantejament, va sorgir la idea de modernitzar l’escut. L’aposta central d’eliminar les lletres també forma part d’una línia de treball en què el club vol potenciar la marca Barça i arraconar les sigles FCB, que, segons fonts del club, no els permet destacar: “A molts racons del món les sigles no funcionen. A més, el Bayern també fa servir FCB. En canvi, Barça és únic. Així que ara utilitzarem FCBarcelona per parlar del club i Barça per parlar de la marca”.

El canvi d’escut també s’ha proposat per adaptar-lo a uns nous formats digitals. De fet, els últims anys, clubs com l’Atlètic de Madrid també han adaptat els seus escuts a nous formats i altres, com la Juve, l’han modificat del tot. “Al Barça volem ser moderns sense oblidar les nostres arrels. El nostre escut és un símbol i només es busca adaptar-lo als nous temps”, diuen des de Summa. L’última modificació de l’escut havia estat el 2002, quan el dissenyador Claret Serrahima va apostar per un model més elegant. “Quan es va crear aquest escut, ni existia Facebook. Tots els clubs han adaptat els seus escuts als nous formats”, diuen des del Barça, i recorden que, de mitjana, l’escut ha canviat cada 15 anys des de la fundació de l’entitat. Serrahima i el publicista Lluís Bassat han estat algunes de les persones consultades en el procés per definir aquest nou escut, que haurà de ser ratificat el pròxim 20 d’octubre en l’assemblea de compromissaris, tot i que ahir ja va ser aprovat per la junta directiva.

El Barça presenta un nou escut sense les sigles FCB

Proposta de canvis en els estatuts

Un altre dels punts que el club proposarà canviar dels estatuts serà eliminar el topall per poder demanar crèdits bancaris; fins ara la xifra estava fixada en el 10% del pressupost. Una reforma que el club vol dur a terme perquè considera que “la limitació estatuària del 2013 “no era proporcional a la solvència i a la capacitat de sol·licitar crèdits de l’entitat”. “Com qualsevol empresa, necessitem línies de crèdit per treballar. Les entitats bancàries deixen diners quan tenen la garantia que se’ls tornaran i, en aquest cas, amb el Barça poden estar tranquils. Tot és més car en el futbol d’avui dia i volem seguir competint en l’elit”, va argumentar Vives. El portaveu també va aclarir que el límit d’endeutament del club segueix sent el mateix.

A la pròxima assemblea el Barça presentarà uns ingressos de 960 milions d’euros, prop dels 1.000 que el club tenia com a objectiu per al 2021. Les despeses, però, també han pujat, fins a 929 milions, i hi ha un benefici net d’11 milions d’euros. Vives va definir els ingressos com “unes xifres rècord en la història del club”. No va concretar que el volum de despeses destinades als salaris -que el curs passat van superar el 80% del pressupost- i va recordar que el club detallarà el pressupost la setmana vinent en una nova compareixença.

El club també va informar que respecte al concepte de dia hàbil, en referència a les eleccions a la presidència del club i la promoció de vots de censura, s’entendrà com tots els dies naturals excepte els diumenges i els festius a Catalunya.

stats