Futbol Femení
Esports 23/03/2014

El Barça femení no pot frenar el campió d'Europa i cau 3-0 a Wolfsburg

Les blaugranes s'han defensat bé durant mitja hora però un gol de Kessler abans del descans ha desfet la resistència. Müller i Jakabfi han arrodonit el triomf alemany

BarcelonaCop de realitat per al Barça femení a Alemanya en l'anada dels quarts de final de la Champions. Les blaugranes no han pogut fer res contra el campió d'Europa, el Wolfsburg, i han caigut derrotades per 3-0 després d'un partit en què només han pogut defensar-se per evitar una golejada més gran d'un dels grans candidats al títol.

Sense pilota i amb un inevitable punt de respecte, el Barça femení ha vist com, només començar el partit, Magull ha perdonat el primer gol amb una rematada massa centrada que Ràfols ha pogut blocar. Poc després, Jakabfi ha tornat a enviar un avís, amb una volea que ha marxat massa creuada. Era la benvinguda d'un Wolfsburg amb ganes de plantar cara, d'intimidar. Cada xoc, cada pilota dividida, era un mirall que anava fent petit el Barça.

La baixa de Vicky, pel seu fitxatge al Western New York Flash, i el fet que Jenni no pugui jugar la Champions, ha ajudat a veure una versió del Barça plena de complexos, centrada només a omplir el camp d'ajudes defensives i sense aire per construir res en atac. Poderós i intens, el Wolfsburg s'ha fet seu el partit i, de mica en mica, ha anat trobant forats per acostar-se a la porteria de Ràfols. Curiosament, però, l'ocasió més clara ha sigut per al Barça, amb un remat de cap de Virginia que s'ha estavellat al pal després d'una falta lateral picada per Melanie.

Després d'una fase tranquil·la del partit, ha arribat el gol alemany. Goessling ha enviat una pilota interior a l'àrea per al desmarcatge de Magull, que ha assistit enrere perquè Kessler marqués. Tot i el cop, el Barça ha pogut mantenir l'ordre i ha arribat al descans amb un marcador força curt, força esperançador.

Ha sigut un miratge, perquè Müller, tot just començar la segona meitat, ha ampliat l'avantatge en una segona jugada a la sortida d'un córner. Quedava més de mitja hora, però el 2-0 ha pesat molt a les cames d'un Barça que gairebé no ha passat de mig del camp en el segon temps. Fruit d'aquest atac-i-gol, Jakabfi ha trobat el camí del tercer gol amb una aparició poderosa al segon pal per afusellar Ràfols en una centrada rasa de Popp.

Tot orgull, tot competició, el Barça ha evitat el quart gol i, amb l'entrada de Jelena al minut 65, fins i tot ha fet la sensació de poder caçar algun contraatac útil. Però el Wolfsburg no ha donat opció a cap sorpresa i ha gestionat la renda amb comoditat, conscient que tenia un peu i mig a les semifinals si no encaixava cap gol. Diumenge que ve, a les 12 h, el Miniestadi acollirà el partit de tornada. Un altre repte per al Barça.