BEISBOL

Els Red Sox guanyen les Sèries Mundials de beisbol batent tots els rècords

L'equip de Boston, sense pietat dels Dodgers a la final

Els Boston Red Sox s'han emportat les Sèries Mundials de la MLB, la lliga nord-americana de beisbol, després de guanyar el cinquè partit de les finals contra els Los Angeles Dodgers per 1-5 al Dodgers Stadium. En una final al millor de set partits, l'equip de Boston s'ha imposat per un clar 4-1 i ha guanyat el seu quart títol en els últims 15 anys, el novè en total.

Els Red Sox han tancat una temporada de rècord, ja que van acabar la fase regular guanyant 108 partits, una marca mai vista abans, i s'han passejat pels 'play-off' sense gaires rivals. Al primer torn van desfer-se dels New York Yankees en un duel de gran rivalitat històrica a la costa est per 3-1; després van superar els vigents campions, els Houston Astros, per 4-1, i finalment, van caure els Dodgers, també per 4-1. Un dels noms destacats ha sigut el de Steve Pearce. Pearce, millor jugador de la temporada, és un jugador de Florida que va créixer estimant els Red Sox, perquè els seus avis eren de Boston.

Aquesta final també serà recordada pel tercer partit, l'únic guanyat pels Dodgers i el més llarg de la història de les finals, les World Series, amb 7 hores i 20 minuts de joc. Però 24 hores després d'aquell duel, els Red Sox van guanyar el quart partit i van trencar el cor dels californians. Els Dodgers, franquícia fundada a Nova York i traslladada el 1958 a Califòrnia, no guanyen les World Series des de l'any 1988.