MUNDIAL 2014
Esports 28/06/2014

Brasil es classifica pels quarts de final després de derrotar Xile als penals (1-1, 3-2)

El seu rival als quarts de final serà el guanyador del duel Colòmbia-Uruguai

Toni Padilla
Neymar, contra Xile / EFE

BarcelonaLa selecció del Brasil s'ha classificat pels quarts de final del Mundial als llançaments de penal. L'equip amfitrió ha patit de valent contra un equip lluitador i ordenat, però ha evitat la desfeta gràcies al seu porter Julio César, gran heroi als penals.

Les dues seleccions han empatat a un gol i no han marcat durant pròrroga. Els brasilers han marcat primer gràcies a un gol en pròpia porta de Gonzalo Jara, en intentar evitar una rematada de David Luiz després d'un córner, al minut 18. Però el blaugrana Alexis Sánchez, de xut creuat, ha fet el gol de l'empat per a Xile en el minut 32, després d'una greu errada defensiva en treure la pilota.

L'àrbitre britànic Howard Webb ha anul·lat un gol al brasiler Hulk, per ajudar-se del braç per baixar la pilota dins l'àrea, en el minut 55, i el partit s'ha convertit en un joc de nervis, amb Brasil jugant sense enamorar contra un Xile cada cop més cansada. Neymar ha començat molt fort però mica en mica s'ha apagat, amb Alexis liderant els atacs xiles jugant un gran partit. El porter Bravo ha estat també molt encertat en un partit que s'hauria pogut decidir abans dels penals, ja que al minut 120, el xilè Mauricio Pinilla ha xutat al travesser.

Als penals, David Luiz ha marcat el primer del Brasil, amb Julio Cesar aturant el primer xut dels xilens, de Pinilla. Willian ha enviat fora el segon llançament brasiler, però acte segui Julio Cesar ha aturat el xut del blaugrana Alexis. Marcelo ha posat el 2-0 als penals, però Aranguiz ha fet el 2-1. Després, Bravo ha aturat el xut de Hulk i Díaz ha empatat (2-2). Neymar ha marcat el 3-2 i Jara ha fallat el darrer de Xile.