Publicitat
Publicitat

OLIMPISME

El COE manté el suport als Jocs del Mediterrani de Tarragona

Alejandro Blanco recorda que ara mateix no podria existir un Comitè Olímpic Català

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) va voler transmetre ahir un missatge “de màxima tranquil·litat i unió arran de la situació” que viu Catalunya. El president de l’organisme, Alejandro Blanco, va afirmar que uns quants esportistes i familiars s’han posat en contacte amb ells amb “nervis” pels fets que viu el país, però que la resposta és “transmetre calma” perquè l’esport espanyol “seguirà sent representat per les federacions espanyoles, tal com estableixen la Carta Olímpica i els estatuts de les federacions internacionals”. Blanco va parlar després d’una reunió extraordinària del seu executiu, convocada pel mateix president. El COE va admetre estar “preocupat per la situació, que no deixa d’afectar l’esport”.

El COE va voler deixar clar que el desenvolupament dels esdeveniments a Catalunya no alterarà ni la formació de l’equip que competirà el febrer del 2018 als Jocs Olímpics d’Hivern de Pyeongchang (Corea del Sud) ni tampoc la celebració, també l’any vinent, dels Jocs Mediterranis a Tarragona. En aquest sentit, Blanco va assenyalar que, després d’escoltar les opinions “unànimes” dels membres del seu executiu, l’organisme volia “transmetre un missatge d’unitat, tranquil·litat, concòrdia i unió” en l’esport.

Sobre els Jocs del Mediterrani, Blanco va comentar que el COE segueix “secundant al cent per cent aquest esdeveniment”. “Els Jocs van començar en aquesta casa i el suport és total perquè Tarragona faci els millors Jocs del Mediterrani de la història”, va apuntar. Preguntat sobre si retiraria el suport en cas d’una DUI, Blanco va respondre que “el suport seguirà perquè és un compromís adquirit, amb les signatures de l’Ajuntament de Tarragona, del govern català, de les diputacions i del govern espanyol”. Blanco va recordar que no es dona un escenari per al reconeixement d’un Comitè Olímpic Català, perquè la Carta Olímpica estableix que “només hi pot haver un comitè per estat independent reconegut pels organismes internacionals”.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT