Esports 14/06/2014

Colòmbia marca el seu territori i debuta amb triomf contra Grècia (3-0)

Armero i Teo Gutiérrez han marcat els gols de l'equip de Pekerman

Pablo Armero celebra el primer gol de Colòmbia al Mundial / EFE

BarcelonaColòmbia ha demostrat estar a l'alçada dels elogis que ha rebut abans del Mundial. L'equip de José Pekerman, amb milers d'aficionats 'cafeteros' a la graderia de l'estadi de Belo Horizonte, ha debutat derrotant per 3-0 els grecs en un partit entretingut. Malgrat la baixa de Falcao, l'equip colombià ha imposat el seu joc ofensiu contra una selecció grega que ha plantat cara i que ha desaprofitant ocasions en moments clau que haurien pogut canviar el matx.

Colòmbia tornava 16 anys després a un Mundial i als 7 minuts ja ha marcat. Una bona jugada de Cuadrado per la banda ha acabat rematada per Armero al fons de la porteria, un gol que ha obert el camí del triomf d'un equip colombià que ha vist com Kone gairebé empatava abans del descans. Ospina, però, ho ha evitat amb una gran aturada. Grècia, un equip defensiu, s'ha vist obligat a buscar la porteria rival, amb Samaras intentant fer de far ofensiu.

A la segona part, el jugador del River Plate Teo Gutiérrez ha fet el 2-0 després d'un córner, un gol que ha deixat fora de combat els grecs. Fins al final del partit, els colombians han buscat el tercer gol. Pekerman ha anat fent canvis, i ha donat entrada a homes com Jackson Martínez per aportar més energia i velocitat. Gekkas, amb un xut al pal, ha tingut la millor ocasió dels grecs, però la festa ha estat tota groga, amb el tercer gol de James Rodríguez, un dels homes més destacats del partit, en el darrer minut.

Colòmbia: David Ospina; Camilo Zuñiga, Cristian Zapata, Mario Alberto Yepes, Pablo Armero (Santiago Arias, min 73); Carlos Sánchez, Abel Aguilar (Alexander Mejía, min 67), Juan Guillermo Cuadrado, James Rodríguez, Víctor Ibarbo; i Teófilo Gutiérrez. Seleccionador: José Pekerman.

Grècia: Orestis Karnezis; Vasileios Torosidis, Konstantinos Manolas, Sokratis Papastathopolus, Jose Cholevas; Dimitrios Salingidis (Ioannis Fetfatzidis, min 57), Ioannis Maniatis, Konstantinos Katsouranis, Panagiotis Kone (Giorgios Karagounis, min 78); Georgios Samaras i Theofanis Gekas (Konstantinos Mitroglou, min 64). Seleccionador: Fernando Santos.

Gols: 1-0, min 6: Pablo Armero. 2-0, min 58: Teófilo Gutiérrez. 3-0, min 91: James Rodríguez.

Àrbitre: Mark Geiger (Estats Units). Targetes grogues: Carlos Sánchez, Sokratis Papastathopoulos i Dimitrios Slapingidis. Targetes verdes: cap.