NBA
Esports 02/01/2013

Els Denver Nuggets trenquen la ratxa dels Clippers i els Lakers sumen una nova derrota

La primera jornada de l'any 2013 va veure les derrotes dels Clippers i els Knicks, dos dels equips més en forma

Efe
3 min
Pau Gasol, escalfant durant un partit dels Lakers

BarcelonaLa ratxa triomfal dels Clippers de 17 victòries seguides va arribar al seu punt final en la seva visita al Pepsi Center, de Denver, on els Nuggets van guanyar per 92-78. L'aler italià Danilo Gallinari va anotar 17 punts i va encapçalar l'atac dels Nuggets. L'aler pivot Kenneth Faried va aportar 14 punts i 11 rebots.

El domini de Faried sota la cistella també li va permetre guanyar el duel individual a Blake Griffin, dels Clippers. Però si Gallinari i Faried van donar suport en l'atac i joc defensiu, el veterà base Andre Miller, que va sortir de titular per lesió de Ty Lawson, va sorgir com a factor sorpresa en aportar 12 punts, 12 assistències i tres rebots. Miller també va guanyar el duel individual a l'estrella dels Clippers, Chris Paul, que va aconseguir només 10 punts, sis assistències, quatre rebots i dues recuperacions de pilota. L'aler Andre Iguodala també va ajudar Miller i va aportar 12 punts i vuit assistències que van ajudar els Nuggets a venjar-se de la derrota que el passat dia de Nadal van patir a l'Staples Center, quan van perdre per 112-100.

Els Nuggets es van convertir en el primer equip a guanyar els Clippers des del 28 de novembre. La ratxa guanyadora dels Clippers ha estat la més llarga des que els Celtics de Boston van aconseguir 19 victòries consecutives del 15 de novembre al 23 de desembre del 2008.

Els Lakers cauen a casa amb els Sixers

L'arribada de l'any nou no va fer canviar la trajectòria perdedora dels Lakers, que aquesta vegada, a la seva pista de l'Staples Center, van caure derrotats per 99-103 davant els Sixers de Filadèlfia. El base Jrue Holiday va tornar a ser el líder en la direcció del joc dels Sixers en aconseguir 26 punts i 10 assistències, a més de guanyar el duel individual al canadenc Steve Nash, dels Lakers.

L'aler Evan Turner, tot i que va fallar dos tirs de personal en els últims segons del partit que van poder complicar el triomf dels Sixers, també va brillar amb 22 punts, 13 rebots i cinc assistències. Al costat de Holiday i Turner, el pivot reserva Spencer Hawes es va convertir en el sisè home en aportar 13 punts, sis assistències, cinc rebots i quatre taps.

Un cop més, l'escorta Kobe Bryant es va encarregar de ser la primera i única opció ofensiva de l'equip, i encara que va aportar 36 punts (14-29, 1-6, 7-10) i va capturar sis rebots, no van ser suficients a l'hora d'evitar la derrota que els deixa amb marca perdedora de 15-16. Els Lakers tenen la pitjor marca d'un començament de temporada després de 31 partits disputats des de la del 2002-03, quan van iniciar la defensa del seu tercer títol consecutiu amb 12-19. Pau Gasol va anotar 11 punts.

No va ser tampoc bon començament d'any per als Knicks, que van veure com tot i els 45 punts que va anotar Carmelo Anthony i el retorn d'Amare Stoudemire, van perdre a domicili 100-105 davant els Trail Blazers de Portland. Anthony va seguir en la seva línia de líder indiscutible de l'atac dels Knicks i va aportar la seva millor ratxa encistelladora de la temporada en anotar 14 de 24 tirs de camp, incloent-hi 5 triples i 12-14 des de la línia de personal, però els Trail Blazers van ser millor com a equip.

L'aler francès Nicolas Batum va encapçalar l'atac dels Trail Blazers amb 26 punts, i el base novell Damian Lillard va arribar als 21, va repartir sis assistències i va capturar cinc rebots. L'aler pivot LaMarcus Aldridge va aportar 19 punts i 14 rebots, mentre que el pivot J.J. Hickson va aconseguir 18 punts −tots a la primera part− i va capturar nou pilotes sota la cistella.

En altres partits de la jornada, Atlanta Hawks va tornar al camí del triomf en guanyar a domicili 86-95 a New Orleans. Dallas es va imposar també de visitant 94-103 a Washington per trencar una ratxa de sis derrotes seguides i Detroit va aconseguir el tercer triomf seguit en vèncer 103-97 els Sacramento Kings.

stats