Detingut el president del Comitè Olímpic Brasiler per frau a Rio 2016

Carlos Arthur Nuzman és acusat de comprar vots per escollir la seu

La policia ha detingut aquest dijous el president del Comitè Olímpic del Brasil, Carlos Arthur Nuzman, per la seva presumpta participació en una operació de compra de vots per a l'elecció de Rio de Janeiro com a seu dels Jocs Olímpics del 2016.

Nuzman, també president del Comitè Organitzador, ha estat detingut a la zona sud de Rio en el marc d'una investigació per frau sobre l'elecció de la seu olímpica. L'operació ha estat batejada com a 'Joc brut', segons la cadena Globo News.

Detingut Nuzman, la policia busca també Leandro Gryner, director general d'operacions del Comitè Organitzador.

En conèixer la notícia, el COI s'ha adreçat a les autoritats brasileres per demanar informació del cas i s'ha ofert a col·laborar. En un comunicat, ha demanat que es "respecti la presumpció d'innocència" però adverteix que, un cop hi hagi sentència, es reserva el dret a "emprendre les accions oportunes".

La trama del 'Rei Arthur'

Al setembre, la fiscalia va demanar el bloqueig de mil milions de reals (uns 300 milions d'euros) del patrimoni de Nuzman i de l'empresari Arthur Cesar Soares de Menezes Filho, conegut com 'Rei Arthur', i la seva sòcia, per la seva implicació en la compra de vots per a l'elecció de la seu olímpica.

Segons els investigadors, "es tracta d'un esquema altament sofisticat que actuava internacionalment amb desimboltura en una enginyosa i complexa relació corrupta".

La fiscalia brasilera ha sol·licitat la col·laboració de la justícia d'Antigua i Barbuda, França, els Estats Units i el Regne Unit.