31/05/2013

Dilluns, tots amb Dani Jarque

2 min

Al'agost farà quatre anys que ens va deixar Dani Jarque i finalment arriba el partit d'homenatge. No vull gastar més de tres ratlles del meu espai a criticar el retard, la paradoxal precipitació (després de tant temps sembla organitzat a corre-cuita) ni la idoneïtat del dia i l'hora. Ara l'únic que compta és que aquest dilluns li oferim a l'etern capità l'homenatge que es mereix.

Dilluns hem d'anar a Cornellà-El Prat per Dani Jarque. Perquè, com a pericos, la seva mort és el més trist i el més impactant que hem viscut mai. Cadascú de nosaltres recorda exactament on era i què feia quan es va assabentar de la notícia. I com succeeix amb aquest tipus de records, la recreació del moment et connecta amb d'altres records també tristos. L'amic culer -que per coses de la vida ja no és amic- que et va enviar el terrible SMS amb una sensibilitat que vas agrair. L'oncle mort l'endemà que et va fer tornar abans d'hora de les vacances valencianes. El pare malalt a qui només li quedaven tres setmanes de vida. Sempre que recordem un mort que el sentim nostre (i el Dani, sense ser de la família, és una mica nostre) recordem tots els nostres morts.

Dilluns hem d'anar a Cornellà-El Prat pel nostre mite. En un club en què els ismes i les famílies fan de la divisió i el conflicte la nostra quotidianitat, el 21 és l'únic indiscutible. El president, els màxims accionistes, l'oposició, les banderes, la Curva, l'himne, l'entrenador, les rivalitats amb Barça i amb Madrid… tot dóna lloc a una divisió. Tot excepte el minut 21 i el que representa. Doneu-me un punt de suport i mouré el món. Aquest punt és el minut 21. Nosaltres som el minut 21.

Dilluns hem d'anar a Cornellà-El Prat per tornar a veure de blanc-i-blau alguns dels nostres ídols més estimats. Tamudo, el jugador més important de la història del club amb una trista sortida. Coro, el company d'habitació, gendre perfecte i autor dels gols més màgics, també tractat injustament. Moisés, Chica, Zabaleta, De la Peña, Luis García. Per rescabalar alguns, per recordar els altres.

Dilluns hem d'anar a Cornellà-El Prat per relaxar-nos després d'unes setmanes tan plenes de polèmiques no sempre pertinents. Per aplaudir amics del Dani que també hi volen ser: Xavi, Cazorla, Mata, Busquets i, com sempre, el gran Andrés Iniesta.

Dilluns hem d'anar a Cornellà-El Prat perquè juga Dani Jarque, per sempre el capità de l'Espanyol.

stats