NATACIÓ

La nedadora russa Iúlia Efimova, sancionada 16 mesos per dopatge, perd el seu rècord mundial

El va batre als 50 metres braça però ha estat condemnada per l'ús de substàncies prohibides

La nedadora russa Iúlia Efimova ha estat inhabilitada durant 16 mesos després de donar positiu, el 31 d'octubre, en un control antidopatge, segons ha informat la Federació Internacional de Natació (FINA) en un comunicat. Els resultats de la russa en qualsevol competició en aquest període també han estat eliminats, incloent-hi el rècord mundial de 28,71 obtingut en la prova de 50 metres braça en una prova de la Copa del Món a Tòquio.

La mostra, presa el 31 d'octubre, va descobrir la presència d'un anabòlic anomenat Cellucor CLK. El producte també conté la substància L-carnitina, que havia usat durant diversos anys en la seva dieta diària. Efimova estava suspesa provisionalment des del 21 de gener. Efimova va comparèixer el 28 d'abril a les oficines de la FINA a Lausana (Suïssa) i va reconèixer que havia ingerit aquestes substàncies, però sense la intenció de millorar el seu rendiment.

La sanció va començar el 31 d'octubre del 2013 i finalitzarà el 28 de febrer del 2015, per la qual cosa Efimova no podrà competir en els Europeus que es disputaran aquest estiu a Berlín.