ESPANYOL

L'Espanyol anuncia un positiu per covid-19 en el retorn a la feina

El cas seria asimptomàtic i ja està aillat per evitar contagis

Els equips de futbol professionals que no juguen la fase final de les competicions europees van tornant a la feina, preparant ja la propera temporada. I tal com exigeix la lliga, per començar s'ha fet un test a tots els futbolistes, membres del cos tècnic i persones de l'entorn més proper dels professionals. I diferents clubs han anunciat positius, com el València (dos casos), el Betis, el Las Palmas, el Granada, Osca (dos casos), Mallorca o l'Alabès.  Tots els clubs han confirmat que els afectats es troben en bon estat de salut, aïllats i seguint els protocols de seguretat.

També ho ha fet l'Espanyol. Les proves PCR a les quals es van sotmetre dilluns els futbolistes de l'equip català han determinat l'existència d'un positiu asimptomàtic per coronavirus. El club no ha concretat si és un jugador, un tècnic o un col·laborador vinculat a l'equip. Segons el comunicat de l'Espanyol, l'únic cas positiu és asimptomàtic. A més, aquest ja hauria estat aïllat al seu domicili, seguint el protocol marcat per LaLiga. Segons alguns mitjans, el positiu seria un futbolista.

El club, a més de realitzar les proves físiques i mèdiques per iniciar la preparació de pretemporada, va sotmetre tots els components de la plantilla blanc-i-blava, jugadors i cos tècnic, a un test PCR i proves serològiques per determinar si estaven infectats per la malaltia.

El positiu per coronavirus obligarà que tots els components de l'equip se sotmetin aquest dijous a noves proves PCR. Fins que no s'obtinguin els resultats d'aquest segon test, els entrenaments s'han de fer de forma individualitzada. L'Espanyol va ser un dels clubs més afectats pel covid-19, amb més de 10 casos entre jugadors i treballadors, el març i abril.