ESPANYOL

L’Espanyol frena la sortida de Borja Iglesias

Els blanc-i-blaus no accepten les condicions del Betis, que oferia 30 milions en dos terminis

A l’Espanyol donen per fet que Borja Iglesias farà les maletes aquest estiu cap al Betis. I que, molt probablement, la sortida no s’allargarà en el temps i s’acabarà concretant, a tot estirar, a finals de la setmana vinent. Però això no impedeix que els blanc-i-blaus s’enroquin en la defensa dels seus interessos i vulguin obtenir del jugador el màxim rendiment econòmic possible. L’entitat no ha acceptat les condicions del club andalús, que havia fet una primera oferta de 30 milions, un import lleugerament superior al de la clàusula (28) però a canvi de poder pagar en dos terminis el traspàs.

“La clàusula és la clàusula”, assegurava Roger Guasch. El club, a través del seu director general corporatiu, es mantenia ferm en la voluntat de rebre els diners d’un sol cop i no a terminis. Passa que el Betis no disposa ara mateix d’aquests 28 milions en efectiu, encara que els andalusos hagin venut el porter Pau López -curiosament, també exjugador de l’Espanyol- al Roma a canvi de 24 milions d’euros. Perquè l’equip italià també fa el pagament a terminis.

L’Espanyol vol cobrar la clàusula

De totes maneres, les paraules de Guasch només serveixen per tensar la corda i forçar el Betis a oferir una proposta més bona, que és el que s’espera a les oficines blanc-i-blaves els pròxims dies. Les relacions entre els dos clubs van quedar tocades arran de la sortida de l’entrenador Rubi, que va deixar l’Espanyol amb un pam de nas i se’n va anar cap al Benito Villamarín. No és que passessin a ser dolentes, però com a mínim sí que han passat a ser una mica menys àgils que fa alguns mesos.

En tot cas, Guasch parlava clarament de negociacions obertes per Borja Iglesias. “L’acord al qual es pugui arribar al final ha de respectar els interessos de l’Espanyol per davant de tot. I el club els defensa fins a l’últim moment”. En la línia del que està passant en aquest mercat de fitxatges, l’Espanyol no vol fer concessions, i encara menys quan es tracta del seu davanter estrella: el Panda, que s’estrenava aquesta temporada passada a Primera, va acabar el curs amb 20 gols.

Matías Vargas, el relleu

Les negociacions seran més o menys llargues però el cas és que l’Espanyol sabia des de feia dies que perdria Borja Iglesias i que, per tant, havia de mirar cap al mercat per trobar-li un substitut. I el nom escollit arriba des de l’Argentina: Matías Monito Vargas, un davanter de 22 anys procedent del Vélez Sarsfield.

L’entitat blanc-i-blava volia mantenir en secret l’operació, al·legant que “la confidencialitat és el millor camí per arribar a bon port”. Però les paraules de Guasch van quedar en paper mullat perquè des de l’Argentina el mateix Vélez Sarsfield va confirmar les negociacions, i va afegir fins i tot que l’Espanyol faria “un esforç” per aconseguir el servei d’una de les seves estrelles.

“Com en totes les negociacions hi ha alts i baixos i estem polint detalls. Crec que l’Espanyol farà un esforç i s’acabarà quedant el jugador, perquè hi està molt interessat. I penso que al club [Vélez] també li pot anar molt bé la venda”, explicava Pablo Cavallero, director esportiu del conjunt argentí. “No és ferm, perquè hi ha propostes d’altres equips, però la de l’Espanyol és la que està més avançada”.

Si es concreta l’operació, Vargas es trobaria a l’Espanyol un compatriota, Facundo Ferreyra. El també davanter ha avalat l’arribada del jove futbolista, al qual ha qualificat de “jugador molt complet” i que aportarà “molt” als blanc-i-blaus.

Més continguts de