BÀSQUET

L'Eurolliga rebutja la proposta de la FIBA de modificar el seu calendari

En un comunicat afirma que no presentarà cap canvi al seu calendari

Els clubs de l'Eurolliga han acordat, en una reunió de treball aquest divendres a Barcelona, rebutjar l'última proposta de l'Eurolliga d'avançar a dimarts les jornades 9 i 23 per evitar que coincideixin amb les finestres de partits de les seleccions classificatoris per al Mundial de la Xina 2019.

La FIBA va decidir dimecres passat que durant les seves finestres de novembre del 2017 i febrer de 2018 tots els partits de la Ronda Europea de Classificació per a la Copa del Món del 2019 siguin traslladats de dijous a divendres. Amb aquesta mesura, intentava anticipar-se per si arribava a un acord amb l'Eurolliga, i que, aquestes setmanes, els equips de la màxima competició continental poguessin jugar dimarts, amb la qual cosa, teòricament, els jugadors podrien ser amb les seves seleccions divendres.

No obstant això, a través d'un comunicat, l'Eurolliga ha deixat clar avui que no presentarà "cap canvi al calendari 2017/18", i qualifica de "desafortunat" que la primera proposta de la FIBA sobre això arribi "cinc anys després del primer intent per part de l'Eurolliga per arribar a un acord".

"La proposta de la FIBA no resol els principals problemes del 'calendari FIBA 2017' aprovat per la mateixa FIBA i imposat sense cap consulta ni acord previ als clubs. En el seu lloc, la proposta genera més dificultats", subratlla l'Eurolliga.

Segons la màxima competició europea, aquesta proposta de la federació internacional "no posa solució al problema més important, ja que no tots els jugadors estaran disponibles per als partits oficials de seleccions (per exemple, aquells que disputen les principals competicions de l'Amèrica del Nord), cosa que danyarà el producte en no satisfer les demandes dels aficionats, posarà alguns equips nacionals en desavantatge i produirà una discriminació entre els jugadors del mateix país".

A més, aquest calendari "incrementa els viatges i el nombre de partits per als jugadors, i els força a jugar un gran nombre de partits en un temps molt reduït sense dies de descans, cosa que fa que augmentin el cansament i el risc de patir una lesió", afegeix el comunicat.

En qualsevol cas, l'Eurolliga ha assegurat que mantindrà el seu compromís de "mantenir obert un diàleg amb vista a assolir un ampli i durador acord amb la FIBA que reguli les relacions i responsabilitats entre la federació internacional i els equips de l'Eurolliga i l'Eurocopa".