ESPANYOL

Excedent de centrals i falta de laterals drets per a Quique

Òscar Duarte pot tornar a jugar divendres, un mes abans del previst

“Tinc ganes de competir. Fa un mes que m’entreno amb el grup i ja només falta que l’entrenador vulgui comptar amb mi”. No podia haver sigut més explícit Óscar Duarte, que va fer una picada d’ullet a Quique Sánchez Flores perquè el tingui en compte de cara al partit de divendres contra el Llevant. Aleshores es compliran 209 dies (sis mesos i tres setmanes) des de la desafortunada lesió que va patir al genoll el central de Costa Rica, que ha escurçat terminis i ja veu la llum al final del túnel. Ara sí, Duarte torna a ser una opció per a un Quique que, amb ell, té un excedent de centrals: fins a cinc homes disponibles.

Enrere ja queden les dobles sessions de tres hores que feia, acompanyat de Manolo González, antic fisioterapeuta i actual cap dels serveis mèdics del club. Algunes d’elles, fins i tot, a Costa Rica i Nicaragua, on va estar 15 dies per veure la família. “No em donava descans ni dies lliures, i això que la meva família l’hi demanava. Al final em va donar descans el dia del meu aniversari per celebrar-lo amb ells”, va confessar. I de casa la seva mare, prop de Managua, a la gespa de la ciutat esportiva, on els seus companys van ovacionar-lo el 4 de setembre passat, quan va rebre l’alta competitiva. “Va ser el millor dia des que em van dir que la ressonància confirmava que tenia trencat el lligament creuat”, va afegir. Encara que la reaparició de Duarte serà progressiva, el defensa sud-americà va deixar clar que torna amb més força que quan va veure’s obligat a deixar els terrenys de joc. Però en un any de Mundial (Costa Rica ja està classificada), no pensa en res més enllà de tornar a “gaudir” i “recuperar els sentiments” que la lesió li va prendre.

Si Duarte va protagonitzar la cara de la moneda, la creu va ser per a Marc Navarro. El badaloní comptava amb força números per ser el lateral dret titular divendres, perquè tant Javi López (bíceps femoral dret) com Víctor Sánchez (bessó esquerre) encara es troben recuperant-se de les lesions. Però ahir va patir un esquinç lleu al turmell esquerre que el fa ser seriós dubte. Així, la vacant al lateral dret contra el Llevant probablement correspondrà a Sergio Sánchez, una opció que, de retruc, alleugerirà l’excés de centrals disponibles. I, alhora, dona més opcions d’entrar a la llista a Duarte, que en alguna ocasió ja ha ocupat la demarcació. Amb el de Navarro, ja són 16 els problemes físics patits per jugadors de l’Espanyol des del començament del curs. La meitat (8), a més, els han patit laterals, una posició on l’exigència física sol ser més gran, i que aquest inici de curs està sent especialment penalitzada pels problemes físics. Sense anar més lluny, el curs passat van ser 18 les lesions de laterals respecte d’un total de 84 (21%). Així, aquest curs, dels sis jugadors que Quique ha utilitzat com a laterals, només Dídac Vilà s’ha estalviat passar per la infermeria perquè els altres tres han patit lesions o, en els casos d’Aarón i Sergio Sánchez, diferents sobrecàrregues. Però la infermeria comença a buidar-se, i amb Diego López i Álvaro gairebé recuperats del tot Quique podria tenir ben aviat els 25 jugadors disponibles. Un beneït dilema.