NATACIÓ
Esports 31/10/2012

Admesa una querella contra el president de la Federació espanyola de natació per frau en les subvencions

El jutjat d'instrucció número 42 de Madrid ha admès a tràmit una querella contra el president de la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN), Fernando Carpena, per obtenir de forma fraudulenta una subvenció de 600.000 euros del Consell Superior d'Esports (CSD)

Efe
2 min
Fernando Carpena, president de la Federació Espanyola de Natació, dimarts al CAR de Sant Cugat.

BarcelonaLa querella, a la qual ha tingut accés Efe, va ser interposada el passat mes d'abril per l'exgerent de la RFEN, Jesús González, i es dirigeix no només contra Carpena, sinó també contra l'exdirector d'Alta Competició del CSD, Ángel Luis López de la Fuente.

Segons l'esmentada querella, Carpena es va servir de la intermediació de López de la Fuente per aconseguir del CSD un préstec de 600.000 euros sense interessos per a la preparació, viatges i estada dels nedadors al Campionat del Món de Roma 2009. No obstant això, molts d'aquests despeses ja eren sufragades directament per la Federació Internacional de Natació (FINA). I el crèdit presumptament es va utilitzar per pagar les indemnitzacions dels acomiadaments del propi querellant, Jesús González, i del llavors director tècnic de la RFEN, Maurizio Coconi, homes amb els que Carpena no comptava per al seu nou projecte.

La querella denúncia, a més, que Fernando Carpena va presentar al CSD, amb la connivència de López de la Fuente, les factures justificants de l'objecte de préstec fora de termini i que més del 95% d'aquestes no corresponien a despeses del Campionat del Món de Roma i, en alguns casos, fins i tot eren posteriors a aquest. Així, suposadament es van presentar despeses corresponents a concentracions de natació sincronitzada al CAR de Sant Cugat del Vallès i competicions internacionals de l'últim trimestre del 2009, quan el Mundial de Roma havia conclòs el 2 d'agost d'aquest any.

Tots aquests indicis han portat el titular del jutjat d'instrucció número 42 de Madrid, Agustín Morales Pérez-Roldán, a admetre a tràmit la querella i sol · licitar al CSD diversa documentació sobre la subvenció concedida i els justificants aportats per la RFEN. El delicte de frau de subvencions està tipificat en l'article 308 del Codi Penal i castigat amb la pena de presó d'un a quatre anys i una multa de fins al sèxtuple de l'import de la defraudació.

stats