RUGBI

Escòcia derrota França (29-18) i de retruc fa campiona a Anglaterra

França feia10 anys que no perdia a Murrayfield

La defensa escocesa, aturant un atac francès / EFE/EPA/ROBERT PERRY

França no podia fallar a Edimburg si volia mantenir viva la lluita pel títol del Sis Nacions d’enguany, després de la treballada victòria d’ Anglaterra sobre Gal·les a Londres ahir al vespre. Però lluny de lluitar pel partit, els homes dirigits pel tècnic occità Guy Novès no han estat capaços d’imposar la seva llei davant un XV del Card molt disciplinat que ha sabut jugar les seves cartes per derrotar el gegant gal.

I això que els francesos han colpejat primer, gràcies a un assaig matiner del català Guillem Guirado, que semblava obrir la porta a l’esperança francesa. Però els escocesos no s’han arronsat i han remuntat gràcies als assajos del darrer Stuart Hogg i del centre Duncan Taylor al primer temps i de l’aler Tim Visser al segon temps, que han permès el miracle escocès. Escòcia, dirigida per un imperial Greig Laidlaw (que ha sumat onze punts més pels escocesos gràcies al seu encert de cara a pals) ha sabut neutralitzar l’equip gal, teòricament superior als del XV del Card.

La victòria local ha estat especialment celebrada pel públic de Murrayfield, ja que feia tot just deu anys que Escòcia no era capaç de derrotar França en un partit del Sis Nacions i gairebé tres anys que l’equip local no encadenava dues victòries consecutives al torneig. A més, Escòcia s’ha reivindicat com un equip a tenir en compte gràcies al seu rendiment tant a la passada Copa del Món (on va salvar l’honor europeu al ser l’equip revelació) com a l’actual edició del Sis Nacions.

Amb la seva victòria, els escocesos han fet campions als anglesos de retruc, ja que els “Auld Enemy” han sumat un ple de victòries en tots els partits disputats fins a la data i poden confirmar a París un Grand Slam històric. Precisament a aquesta gris França només li queda ara intentar evitar la festa anglesa al seu feu al “Le Crunch” que es disputarà a Saint-Denis la setmana vinent.