RUGBI - SIS NACIONS
Esports 01/02/2014

França derrota Anglaterra al “le Crunch” més disputat dels darrers anys (26-24)

El XV del Gall derrota el XV de la Rosa en un partit vibrant, ple d'oportunitats i molt disputat entre els dos gegants del rugbi europeu

Ferran Vital
Louis Picamoles, defensat pels anglesos Luther Burrell, Joe Launchbury i Tom Wood

BarcelonaFrança i Anglaterra es veien les cares a l'estadi de Saint Denis, a París, durant la primera jornada del Sis Nacions 2014. El primer plat fort del torneig, ja que l'equip derrotat ho tindria molt difícil per optar pel títol final, mentre que el conjunt victoriós encara haurà de suar sang per optar a la victòria final. El clàssic del rugbi europeu, enguany, arribava més aviat que mai. A priori havia de ser el “Le Crunch” -nom del clàssic del rugbi europeu- més igualat dels darrers anys, amb dos equips allunyats dels seus dies de glòria i que busquen recuperar la seva pròpia identitat.

El partit ha començat amb un festival ofensiu de tots dos equips. Els primers a anotar eren els gals, mitjançant un assaig ben matiner de la mà de l'aler Huget,immediatament contestat pels anglesos amb un cop de càstig transformat per Owen Farrell. En un partit molt disputat, França posava terra de per mig gràcies a un cop de càstig transformat pel mig de melé Dussain, deixant el marcador en un 8 a 3 favorable als locals al quart d'hora de joc.

A partir d'aquest moment, França ha començat a dominar les fases del joc, i a eixamplar la distància al marcador mitjançant un segon assaig de l'aler Huget ia un cop de càstig anotat per Doussain, certificava la superiorita tfrancesa sobre la gespa de Saint Denis. La reacció anglesa no arribava fins al fil del descans, quan el darrer Mike Brown anotava un polèmic assaig que donava vida a un XV de la Rosa massa diluïda fins aleshores, col·locant el 16 a 8 al marcador al descans.

Canvi de guió

La segona meitat començava amb una Anglaterra més ordenada, que gestionava millor els espais en atac i es tancava en defensa amb comoditat. De fet, Owen Farrell anotava un cop de càstig mitjançant el peu de Farrell, retallant tres punts més l'aventatge al marcador.Pocs minuts després, el centre Luther Burrell anotava un assaig culminant un ràpid contraatac, que l'obertura Owen Farrell convertia entre els pals de Saint Denis, col·locant per primer cop al partit als visitants per davant al marcador (16-18). A partir d'aquest moment Anglaterra s'ha començat a sentir a gust, fins al punt que el mig de melé Danny Care ha anotat un gran xut de sobrebot ("drop",en anglès) davant la impotència francesa.

En la recta final del partit, França ha intentat recuperar el lideratge del partit, i aconseguia anotar mitjançant un cop de càstig transformat pel jove Fickou, ràpidament contrarestat per un altre cop de càstig, en aquest cas favorable als anglesos, anotat per Goode, que havia sortit pocs minuts abans. França quedava tancada dins la seva pròpia zona de 22 gràcies al gran plantejament defensiu del XV de la Rosa, pocs minuts abans del final. Semblava que França patiria una dolorosa derrota davant del seu etern rival, però aleshores un atac aïllat al flanc esquerre de l'atac gal era finalitzat per Fickou, que ell mateix convertia posant al XV del Gal dos punts per sobre a dos minuts del final (26 a 24), pispant la victòria als homes de Sa Majestat. Malgrat les darreres envestides angleses, la victòria es decantava finalment sobre el costat gal, que encetava el Sis Nacions amb una patida victòria davant l'etern rival, que havia venut molt cara la seva pell.