EUROCOPA 2012
Esports 11/10/2011

França i Portugal només necessiten un punt per ser a l'Europeu

Avui es tanca la classificació per a l'Eurocopa del 2012 i cinc seleccions s'afegiran a les cinc ja classificades, a més les amfitriones. Valdés pot debutar amb Espanya, que, amb tot fet, juga contra Escòcia.

Nuria García
2 min
França i Portugal només necessiten un punt per ser a l'Europeu

Barcelona.Aquest vespre es tanca la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2012 i serà llavors quan sabrem quines són les seleccions que es classifiquen directament per disputar l'Europeu de l'estiu que ve. Abans d'aquesta última jornada, Espanya, Anglaterra, Alemanya, Itàlia i Holanda ja estan classificades, a més de Polònia i d'Ucraïna. I aquesta nit els acompanyaran cinc seleccions més. Quatre passaran com a primeres de grup, mentre que la cinquena serà la millor segona classificada. Aquesta plaça serà per a Suècia si guanya a Holanda, però també hi opten Croàcia, Dinamarca i Portugal.

Pel que fa a les primeres de grup, la França d'Abidal només necessita un punt. Els francesos juguen contra Bòsnia, la selecció que els pot prendre el passi directe en cas de donar la campanada. I una altra de les seleccions de renom que ha de sumar un punt per ser a l'Eurocopa és Portugal. L'equip de Cristiano Ronaldo ha de sumar o bé evitar caure golejat a Dinamarca si vol classificar-se, ja que, si no, Noruega podria prendre-li, tot i que de manera remota, la segona plaça. En cas de sumar un punt, també segellarien el passi Rússia (que juga contra Andorra) i Grècia (que juga amb Geòrgia).

Pel que fa a les places de play-off , si guanyen Bèlgica, Irlanda, Armènia, Sèrbia, Croàcia i Escòcia s'asseguren jugar-lo, mentre que Turquia i Estònia hauran d'esperar alguna ensopegada per jugar l'Eurocopa.

Per la seva banda, Espanya, que ja ha fet la feina, s'enfrontarà a Escòcia (20.45 hores). El porter blaugrana Víctor Valdés podria debutar en partit oficial. A més, els jugadors del Barça Thiago i Pedro, que no van jugar contra la República Txeca, podrien tenir minuts. També tenen opcions de vestir-se de curt Puyol i Villa, que divendres només van jugar la segona part.

stats