SEGONA DIVISIÓ
Esports 09/05/2013

L'ascens del Girona a Primera suposaria un impacte de 23 milions d'euros

L'estudi analitza els punts forts i com ajudaria la ciutat i també tota la província

Efe
1 min
El Girona goleja i somia en la salvació (5-1)

GironaEl Girona ha presentat un estudi sobre l'impacte econòmic que suposaria per a la província l'ascens de l'equip a la Primera Divisió per a la ciutat, impacte que ha xifrat en 23 milions d'euros. L'informe s'ha confeccionat en base als fets anteriorment per altres clubs com són el Múrcia, Saragossa, Hèrcules, Granada o Valladolid.

El treball engloba partides d'impacte d'efecte directe i indirecte sobre diversos sectors, així com la repercussió mediàtica que obtindria la ciutat. El Girona preveu la construcció d'instal · lacions per al futbol base, la creació d'una escola de futbol, la construcció d'un centre d'oci de 4.000 metres quadrats amb gimnàs, botigues i restaurants, un nou espai de serveis mèdics, el canvi de la gespa de Montilivi, la construcció d'un aparcament i la possibilitat d'ampliar l'aforament de l'estadi. Segons ha destacat el president Joaquim Boadas, "amb aquest estudi es tracta de veure que tots els sectors de la ciutat i de la província guanyen amb un ascens a Primera".

Boadas s'ha compromès, a més, una inversió de sis milions d'euros per afrontar les despeses "d'un creixement esportiu que no seria només del club, sinó de la ciutat". El Girona ha anunciat també l'obertura d'una ampliació de capital per valor de 300.000 euros que s'ha de cobrir amb la venda d'accions, que tindran un valor de deu euros cadascuna.

Boadas ha explicat que aquesta mesura respon a "la voluntat de donar un pas més cap l'equilibri del patrimoni net de l'entitat" i "ampliar a més gent el capital social de l'entitat perquè més seguidors se sentin copropietaris".

stats