BARÇA

Laporta i set exdirectius hauran d'avalar 2,9 milions durant els propers dos mesos

La sentència de l'Acció de responsabilitat pot determinar el futur d'aquests avals

Joan Laporta i set exdirectius del Barça hauran d'avalar cadascun 2,9 milions d'euros, segons ha determinat el jutge Antonio Nuno de la Rosa. El cas va originar-se quan el soci Vicenç Pla va presentar una denúncia contra aquests directius en considerar que els tocava avalar, i va obtenir una sentència favorable del Tribunal Suprem. Ara s'executa la sentència, segons ha avançat 8TV. Sentència que no admet recurs contrària als interessos dels directius Joan Laporta, Josep Cubells, Rafael Yuste, Albert Perrín, Joan Boix, Alfons Castro, Jaume Ferrer i Alfons Godall. El soci Vicenç Pla, consultat per l'ARA, afirma que no n'ha demanat l'execució i que encara no ha parlat amb el seu advocat per conèixer les novetats. Ara bé, només el demandant pot demanar l'execució, que ja s'ha notificat als afectats. Aquests s'enfronten a la possibilitat de veure els seus béns embargats si no presenten els avals.

Aquests directius van rebre la sentència en ser considerats culpables de les pèrdues de l'exercici 2002/03, que va estar presidit per Joan Gaspart, però tancat per Laporta. Es tracta dels famosos vuit primers dies de mandat de Laporta, 8 dies que segons una sentència van ser considerats un any sencer de mandat. Aquestes pèrdues eren de 63,8 milions d'euros, però els directius només es veuran obligats a avalar uns 23 milions –2,9 per persona–, ja que aquesta xifra correspon al 15% del pressupost que el club va aprovar per a la temporada 2006/07. Segons la sentència, l'aval hauria d'haver estat presentat per la junta directiva en aquell moment, quan va iniciar el seu segon mandat, per haver acumulat pèrdues al final del primer.

Els directius afectats ara hauran d’avalar aquesta xifra davant la LFP (Lliga de futbol professional), però que els avals s’executin o no dependrà d’un segon cas judicial: l’acció de responsabilitat presentada per la junta de Sandro Rosell contra la de Laporta. Si el jutge determina que tenia raó la directiva de Rosell i Laporta va tancar la seva presidència amb pèrdues, els avals s'hauran de dipositar a la LFP. Si determina el contrari, no s'hauran de dipositar i els exdirectius no perdran diners. En aquest cas, però, l’actual directiva podria presentar un recurs, fet que obligaria a presentar els avals, ja que el recurs es presentaria en els 20 dies posteriors a la sentència, dins del període de dos mesos que tenen els acusats per avalar. L’acció de responsabilitat coneixerà la sentència en breu.