BARÇA

El Madrid fitxa Kubo, el japonès que havia jugat a La Masia abans de la sanció de la FIFA

El club blanc ha ofert més diners i s'ha avançat al Barça

El Reial Madrid ha aconseguit els serveis del jove migcampista japonès Takefusa Kubo, que en el passat va ser blaugrana. Kubo va ser un dels jugadors que van abandonar el Barça després de la sanció de la FIFA al club català per com havia fitxat jugadors estrangers menors d'edat. Concretament va tornar al Japó, on era una de les estrelles del FC Tòquio. Kubo volia tornar al Barça, però el Madrid s'ha avançat i li ha ofert més diners.

Kubo jugarà al filial blanc, a Segona B. Amb 18 anys ja ha sigut internacional amb la selecció absoluta del Japó i jugava a Primera. Ara torna a Europa, però no ho farà amb el Barça, club amb el qual va negociar el retorn. Ho farà al Madrid, que ha passat per davant d'un Barça que afirma que les pretensions del jugador eren exagerades.

Nascut a Kawasaki, a prop de Tòquio, l’any 2009 va participar en un campus d’estiu que el Barça va organitzar per a nens japonesos a Yokohama. Ja llavors va ser escollit el millor jugador de tots els que hi van participar i es va guanyar el dret d’anar a Bèlgica per participar en un torneig de futbol formatiu amb altres nens japonesos controlats per les escoles del club. Kubo va tornar a ser escollit MVP d’aquell torneig, i va ser llavors quan el Barça es va decidir a convidar-lo a Barcelona per fer una prova a La Masia, l’abril del 2011. Kubo va convèncer i es va quedar a La Masia, on va passar a formar part de l’equip aleví C, tot i que va haver de fer les maletes quan l’any 2015 el club va ser sancionat per haver fitxat precisament futbolistes com ell. La FIFA no permet que els joves menors d’edat puguin ser fitxats per clubs estrangers. Aquesta norma només té algunes excepcions, com els casos en què els pares marxen a viure a una nova ciutat, i llavors els seus fills sí que hi poden jugar.