FUTBOL
Esports 27/02/2016

El Madrid perd el derbi i el Bernabéu perd la paciència (0-1)

Griezmann marca l'únic gol d'un partit de mínims i l'estadi explota contra el president amb crits de "Florentino, dimissió"

M.m.
Juanfran i Danilo, durant el Madrid-Atlètic

BarcelonaEl Reial Madrid ha posat punt final a les opcions de guanyar la Lliga. Els blancs han perdut el derbi contra l'Atlètic de Madrid i queden a nou punts del Barça a l'espera que els blaugranes juguin el seu partit contra el Sevilla. Un solitari gol de Griezmann a la segona meitat ha estat suficient perquè els matalassers s'enduguessin els tres punts cap al Manzanares, i perquè el públic del Bernabéu digués prou i demanés a crits la dimissió del president.

Madrid i Atlètic saltaven al terreny de joc conscients del que s'hi jugaven. Això ha fet que el joc fos bastant igualat, sobretot en els primers compassos, tot i que eren els locals els que arribaven amb una mica més de facilitat a la porteria rival.

Ha estat un partit sense gaires ocasions clares, amb joc a la zona de confort i poca combinació. Un derbi amb dos rivals que estaven més preocupats de no prendre mal que no pas d'atacar l'oponent. Les primeres arribades han estat blanques, amb un cop de cap de Varane, un xut de falta de Cristiano i un tir excessivament creuat de Benzema. Per altra banda, en una primera part força austera, l'única arribada matalassera ha estat un tir exterior de Griezmann que ha refusat Navas amb una bona estirada.

Zidane s'ha vist obligat a canviar Benzema al descans, ja que el francès tenia molèsties. El canvi no ha canviat el plantejament dels dos equips, que seguien oferint un espectacle auster. Cristiano, amb un xut creuat, ha tingut l'ocasió més clara del Madrid en tot el partit, però la pilota ha sortit fregant el pal. En canvi, no ha perdonat el conjunt matalasser en la jugada posterior: l'únic atac coral de l'Atlètic de Madrid, que ha finalitzat Griezmann situant el 0-1 al marcador (63').

El gol ha omplert el vas fins a dalt de tot, i la gota definitiva que l'ha fet vessar ha estat l'escassa reacció dels jugadors del Madrid, que han seguit movent-se amb certa apatia, sense tenir clar què havien de fer. Al quart d'hora de la segona part s'han sentit els primers crits de "Florentino, dimissió". Crits que s'han reproduït al tram final i, sobretot, quan Clos Gómez ha indicat el final.

L'última mitja hora només ha servit per veure algunes accions individuals dels dos equips. Un parell de rematades de cap de Cristiano i un xut creuat de Danilo, mentre que per part matalassera Saül i Griezmann han pogut ampliar l'avantatge.