El Madrid rescata un punt de Mestalla en el descompte (1-1)

El gol de Benzema és insuficient perquè els blancs arribin líders al Camp Nou

M.m.
Benzema, celebrant el gol del Madrid a Mestalla al minut 95

BarcelonaEl Reial Madrid va desaprofitar l’oportunitat d’arribar al clàssic com a líder de Primera Divisió. Els blancs van empatar a Mestalla contra un València que va demostrar que està clarament en línia ascendent (1-1). En un duel molt igualat, els locals van situar-se amb avantatge gràcies a un gol de Carlos Soler en el minut 78, però els blancs, en l’últim minut del temps de descompte, van aconseguir empatar per mitjà de Benzema. El punt fa que l’equip que entrena Zinédine Zidane quedi segon a la Lliga per diferència de gols.

Mentre el València afrontava el duel amb la moral pels núvols, després de classificar-se per als vuitens de final de la Champions com a primer de grup, els blancs jugaven condicionats per la proximitat del clàssic. De fet, van saltar a la gespa de Mestalla sense Casemiro, que tenia quatre targetes grogues i estava amenaçat de sanció. L’única novetat en l’onze de Zidane va ser el retorn de Nacho, que tornava a jugar després de la lesió que va patir a principis d’octubre. A més, el tècnic va apostar per Rodrygo i va deixar novament a la banqueta Bale, que va sortir en el segon temps.

El partit també va estar condicionat per la polèmica en el conjunt blanc per jugar ahir diumenge i tenir un dia menys de descans que el Barça, que va disputar el seu partit de Lliga dissabte. Malgrat això, el tècnic no va fer concessions en l’equip inicial, llevat de Casemiro.

Després d’un primer temps molt igualat, el València va agafar avantatge amb el gol de Soler, que culminava una bona transició local. Però els blancs no es van rendir i van remar fins a l’últim minut. En un córner a favor en què va sortir a rematar fins i tot el porter, Courtois, la pilota va acabar als peus de Benzema, que va salvar un punt per al Madrid.

El Barça torna a la feina

Mentrestant, els jugadors del Barça tornen avui a la feina per preparar el partit de dimecres. Si dissabte marxaven de Sant Sebastià amb un mal gust de boca per l’empat al Reale Arena, ahir dibuixaven un somriure al veure com el Madrid no aprofitava el regal i també punxava a Mestalla, encara que al final acabés rascant un empat.

Segueix, però, la indignació del club pel criteri arbitral a Sant Sebastià i, més concretament, per l’aplicació del VAR en el temps de descompte, en un possible penal sobre Piqué que ni va veure l’àrbitre Alberola Rojas a la gespa ni va corregir el seu company Gil Manzano des del videoarbitratge. Una acció que els hauria pogut donar els tres punts.