Michael Laudrup: “Alguns jugadors del Madrid no estaven preparats per jugar”

Michael Laudrup: “Alguns jugadors del Madrid
 No estaven preparats per jugar”

MadridMichael Laudrup sap què significa golejar el Madrid amb la samarreta del Barça, però també va viure en primera persona les sensacions contràries: humiliar els blaugranes vestint de blanc. L’exjugador, que busca equip per entrenar després d’un any a Qatar, es va mostrar molt crític amb la manera com va jugar el Madrid dissabte.

Un nou clàssic amb golejada.

El Barça va jugar molt bé i va merèixer guanyar, amb diferència, però em va sorprendre en negatiu el Madrid, sobretot a la primera meitat, amb tots els jugadors que tenia al camp, el millor onze que podia treure, i pràcticament no va ni xutar a porteria. Des de fora em va semblar que alguns futbolistes no estaven preparats per jugar aquest partit, ja fos perquè sortien d’una lesió, perquè els faltava ritme de competició... Em va sorprendre molt aquest Madrid.

I sense Messi.

Els jugadors del Barça han demostrat que es pot guanyar sense Messi, de fet, porten vuit victòries en nou partits sense ell. I això dóna molta confiança, perquè sense la teva màxima estrella pots seguir guanyant. Però, repeteixo, el que em va sorprendre més va ser el nivell del Madrid.

Aquest 0 a 4 supera el 2 a 6? ¿És l’exhibició més gran que ha vist del Barça contra el Madrid?

Hi ha hagut dos 5 a 0, però jugant a casa. Un a la meva època, un altre fa pocs anys. Pel que fa al Bernabéu, en el 2-6 el Madrid va començar guanyant, i a la segona part el Barça li va passar per sobre. Però és que en el 0 a 4, a part dels primers 10 minuts de partit i potser els primers 3 minuts de la segona part, fins que Iniesta va marcar el tercer, en cap moment el Madrid va donar sensació d’estar dins del partit, i això que jugava a casa, contra el màxim rival.

Va ser problema de l’entrenador? D’actitud dels jugadors?

No vull entrar a valorar això, només explico les sensacions que em va deixar el partit.

Neymar, Suárez, Busquets, Iniesta...

No descobrirem la qualitat d’aquests jugadors. En absència de Messi, Suárez i especialment Neymar han fet un pas endavant per agafar el comandament de l’equip i suplir Messi. A la resta ja els coneixem. Però si aparquem els noms propis i parlem de qüestions tàctiques, el Barça va jugar amb 4 migcampistes i el Madrid només amb 3, comptant que un d’ells era James, que és més davanter que migcampista. Crec que això va influir, perquè va permetre al Barça dominar el joc.

Iniesta el té com un dels seus ídols, alguna cosa va aprendre de vostè...

És un gran jugador, m’agrada la seva manera de ser, com a persona, més enllà de la faceta com a futbolista. A més, tot i els èxits que ha tingut durant la seva carrera, continua sent el mateix de sempre. Com a jugador, poca cosa nova puc dir. Els últims anys ha baixat la seva posició al camp, i s’ha sabut adaptar a jugar més lluny de l’àrea rival. És un futbolista que pràcticament mai perd la pilota i, ara que no hi ha Xavi, és una assegurança per als seus companys d’equip: li pots donar la pilota i ell no la perdrà. I si a més de tot això marca gols...