Esports 30/09/2012

Mor una atleta de Sabadell a la cursa de muntanya Cavalls de Vent

La dona ha mort a causa del sobreesforç. Va ser trasllada a l'hospital de matinada però els metges no van poder fer res per salvar-la

Efe
2 min
El minut de silenci per la mort d'una atleta de la cursa 'Cavalls de vent"

BarcelonaUna atleta de Sabadell de 53 anys ha mort aquesta matinada a causa del sobreesforç fet a la cursa de muntanya Cavalls de Vent, en què els participants disposen de 24 hores per completar un traçat de 84,2 quilòmetres pel Pirineu.

La dona, de qui l'organització ha dit que es deia Teresa però no n'ha especificat el cognom, ha sigut traslladada a l'Hospital de Berga ja de matinada, aquest diumenge, sense que els serveis mèdics hagin pogut fer res per salvar-li la vida.

Les complicades condicions meteorològiques en què s'ha disputat aquesta prova, que va començar a les 09.00 d'ahir sota una intensa pluja i amb una temperatura molt baixa, van provocar els abandonaments de més de la meitat del miler d'inscrits. L'organització de la prova de muntanya Cavalls del Vent ha defensat avui la seguretat de la carrera, tot i que el seu responsable, Joan Solà, ha admès que la pluja i el fred complicaven la disputa d'aquesta competició. Solà ha afegit que no hi havia previsió de tempesta elèctrica ni falta de visibilitat, els dos factors que comporten la suspensió immediata d'un esdeveniment esportiu d'aquest tipus.

L'organització ha explicat que l'atleta va ser auxiliada per altres corredors després de la posta de sol, quan pràcticament portava dotze hores de carrera i uns 50 quilòmetres recorreguts. El marit de la dona realitzava tasques d'assistència, però no va poder auxiliar-la perquè es trobava als llocs establerts pels organitzadors. Els responsables de la carrera havien reforçat els punts d'abandonament amb els quals comptaven els corredors al llarg del traçat, ja que més de la meitat del miler d'inscrits van optar per retirar-se abans de la conclusió de la prova. Joan Solà ha detallat que les incidències han sigut menors en aquesta edició que en anteriors, a causa en bona part d'aquests més de sis-cents abandonaments.

Trasllat a l'hospital

Els corredors que van trobar la víctima durant el recorregut en estat d'inconsciència van contactar amb el servei d'emergències 112, tal com estableix el protocol de la competició, i la dona va ser traslladada en ambulància a l'Hospital de Berga (Berguedà), on va arribar amb vida. No obstant això, cap a les 02.00 hores de la matinada, el centre hospitalari va informar l'organització que la corredora havia perdut la vida, i, segons ha aventurat avui Joan Solà, "el fred i les condicions meteorològiques segur que hi van tenir a veure".

Visiblement abatut per aquesta tragèdia, Solà ha indicat que els atletes estaven advertits de les condicions de fred i pluja, ha recordat que els participants en aquest tipus de proves són conscients d'aquestes circumstàncies i ha assegurat que l'atleta morta comptava amb experiència en aquesta classe de competicions.

A causa d'aquest succés, el lliurament de premis de la carrera, en què es va imposar el campió mundial, el català Kilian Jornet, amb un temps de 8:42.20, s'ha suspès i està previst que avui es guardi un minut de silenci a les 10.30 hores davant l'Ajuntament de Bagà, en record i homenatge a l'atleta morta.

stats