MUNDIAL 2014
Esports 11/09/2013

L'Argentina guanya el Paraguai amb dos gols de Messi i es classifica per jugar el Mundial del 2014

Itàlia, Holanda, Costa Rica i els Estats Units també s'han classificat, en una jornada on Stuani ha marcat amb l'Uruguai

Toni Padilla
Roque Santa Cruz i Messi, fent una ofrena abans del Paraguai-Argentina

BarcelonaLa selecció argentina jugarà el proper Mundial del Brasil després de guanyar per 2-5 a l'estadi Defensores del Chaco d'Asunción. Amb Messi jugant els 90 minuts i sense el sancionat Mascherano, els argentins no han fallat contra un rival que ja no s'hi jugava res.

Amb una defensa de circumstàncies per culpa de les baixes (Zabaleta, Coloccini, Campagnaro i Basanta), l'Argentina no ha jugat inicialment un bon partit. Agüero ha forçat un penal inexistent durant els primers minuts que Messi no ha fallat, però Nuñez ha empatat amb un xut llunyà. Poc després, Agüero ha fet el segon gol en un partit sense control al mig del camp. Sabella ha fet jugar al mig del camp Gago i Biglia, però aquests dos homes no han imposat el seu joc. Messi, amb dos bons xuts, ha buscat el tercer gol abans del descans, però els locals també han creat perill.

A la segona part l'Argentina s'ha mostrat letal amb espais i Di Maria ha fet el tercer gol als 50 minuts. Poc després, Messi ha forçat un penal i ell mateix ha marcat el quart gol argentí: 1-4 als 56 minuts. El Paraguai, amb l'orgull ferit, ha buscat un segon gol. Santa Cruz l'ha aconseguit als 86 minuts, quan el partit ja estava al sarró dels argentins, que amb un empat ja en tenien prou per ser al Mundial. En el darrer segon Maxi Rodríguez ha fet el definitiu 2-5. L'Argentina, però, encara es mostra com un equip amb talent ofensiu i problemes en defensa. Al final del partit Messi s'ha mostrat prudent en afirmar que "s'han superat proves però ens queda molta feina per fer si volem ser campions del món".

Itàlia i Holanda, classificades

Avui també s'han classificat altres seleccions, com els Estats Units, Costa Rica, Itàlia i Holanda. Abans ja ho havien fet el Japó, Corea del Sud, Austràlia i l'Iran.En total 10 seleccions ja s'han classificat: el Brasil i aquestes 9 que han superat la fase de classificació. Itàlia ha guanyat per 2-1 als txecs amb gols de Chiellini i Balotelli. Holanda s'ha imposat a Andorra (0-2).

Mèxic, que ha perdut amb els Estats Units 2-0, pateix a la zona CONCACAF. Ara mateix ocupa la cinquena posició i ni jugaria un play-off contra Nova Zelanda. Aquest play-off el jugaria Panamà, que ha empatat a Hondures (2-2).

A Sud-amèrica, Colòmbia i Xile ho tenen mig fet per ser al mundial malgrat la derrota dels colombians a Montevideo per 2-0, amb un gol de Stuani, jugador de l'Espanyol. Els equatorians i els uruguaians lluitaran per la darrera plaça directa, amb un duel directe a Quito durant la propera jornada de les eliminatòries. El cinquè classificat d'aquesta zona jugarà un play-off contra Jordània.