BARÇA

Munir s'acomiada del Barça: "Vaig arribar a aquest club quan tenia 16 anys amb la il·lusió d'un nen"

El jugador marxa al Sevilla per un milió d'euros i el Barça intentarà fitxar un nou davanter

Munir El Haddadi ja és jugador del Sevilla. El conjunt andalús, que volia reforçar la davantera de cara a un segon tram de temporada en què competeix en tres tornejos, ha arribat a un acord amb el davanter del Barça i ha tancat posteriorment l'acord amb el club blaugrana a canvi d'un milió d'euros.

Mentre el Barça jugava el partit de Copa al camp del Llevant, l’agent del jugador, Francisco Valdivieso, es reunia amb els representants del Sevilla per tancar els detalls de l'acord. Valdivieso va mostrar públicament fa pocs dies la seva decepció amb la direcció esportiva del Barça quan va saber que Munir, en cas de no marxar aquest gener, estaria sense jugar fins al juny. Munir, com tots els jugadors que acaben contracte en menys de sis mesos, tenia llibertat des de fa pocs dies per negociar amb qui vulgui el seu futur, sense demanar permís al Barça. El club blaugrana va oferir a Munir una renovació que el davanter no va considerar positiva, ni pels diners ni pel fet que al Barça no aconsegueix ser titular. Com que no renovar, però, Munir podia abandonar el club al juny de manera gratuïta. En canvi, marxant aquest gener, el Barça i el Sevilla havien de pactar un preu de traspàs.

El cost del traspàs és d'un milió d'euros (1.050.000, concretament), als quals cal afegir la fitxa del futbolista. L'operació, per tant, voltaria els tres milions d'euros, sumant els dos conceptes. Una xifra notablement inferior al seu valor de mercat, però condicionada pel fet que el davanter hagués deixat l'entitat blaugrana sense que al Camp Nou ingressessin res.

Un cop tancada aquesta operació, el Barça disposa encara de dues setmanes per intentar trobar al mercat un davanter centre que no suposi una inversió esbojarrada de diners. La prioritat de la direcció esportiva, després d’haver reforçat la defensat a curt termini amb Murillo, i també de cara al futur amb Todibo, és un migcampista. El jove holandès Frenkie de Jong vol venir al Barça, però el preu que demana l’Ajax per fitxar-lo a l'estiu s’acostarà als 80 milions d’euros, motiu pel qual el Barça no pot fer una gran inversió en aquest mercat de gener. Sense Munir, i amb Luis Suárez a punt de fer 32 anys, el Barça sap que necessita un segon davanter centre de garanties i estudia el mercat. El club català s’ha arribat a valorar incorporar Álvaro Morata, el golejador format al Madrid, ara al Chelsea. Una opció de moment no prioritària en un mercat de fitxatges que segueix ben obert.

El jugador s'ha acomiadat del Barça amb un missatge a les xarxes socials. "Vaig arribar a aquest club quan tenia 16 anys amb la il·lusió d'un nen i amb els somnis que tots els que entrem a la Masia tenim. Vaig veure la realitat de créixer i compartir vestidor i equip amb els més grans i, tot i que vaig haver de marxar en dues ocasions, vaig tornar i ho vaig seguir intentant. Ara torno a marxar. En aquesta ocasió, comprometent-me amb un club que també cuida el futbol. Sempre us portaré al cor", ha escrit Munir.