FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 18/12/2012

El Nàpols, sancionat amb dos punts dins de l'escàndol de partits pactats del futbol italià

Els seus jugadors Cannavaro i Grava, sancionats tres mesos sense poder jugar per no haver denunciat un intent de compra d'un partit

Efe
2 min

Nàpols (Itàlia)El Nàpols italià ha estat sancionat amb dos punts menys en la classificació de la Primera Divisió (Sèrie A) de la Lliga italiana per la seva implicació indirecta en l'escàndol de partits amb el resultat pactat i frau en les apostes esportives que ha esquitxat el futbol d'Itàlia.

La Comissió Disciplinària de la Federació de Futbol d'Itàlia (FIGC) va disposar aquesta decisió dins el procés esportiu per una de les moltes ramificacions d'aquest escàndol, que va sortir a la llum el 2011 i pel qual ja han rebut sancions altres clubs i professionals del "calcio", entre ells l'entrenador del Juventus de Torí, Antonio Conte.

El Nàpols perd dos punts menys en la classificació de la Sèrie A italiana i pagarà una multa de 70.000 euros per l'anomenada "responsabilitat objectiva" en les accions il · lícites que van poder cometre els seus defenses Paolo Cannavaro (germà de Fabio Cannavaro) i Gianluca Grava, així com la seva ja exporter Matteo Gianello. Una vegada disputat la dissetena jornada de la Primera Divisió de la Lliga italiana, el Nàpols es situava en el tercer lloc de la taula amb 33 punts, de manera que aquesta sanció li fa caure fins al cinquè lloc, amb 31, avançant el Lazio ( 33 punts) i el Fiorentina (32).

Segons ha informat la Federació de Futbol italiana en un comunicat, per Paolo Cannavaro i Grava, que també afrontaven aquest procés esportiu, la comissió disciplinària de la FIGC ha disposat una inhabilitació de 6 mesos, mentre que Gianello no podrà tornar a jugar com professional durant 3 anys i 3 mesos.

En concret, el procés esportiu es basava sobre les sospites de la Fiscalia de la FIGC sobre el partit Sampdoria-Nàpols (1-0) de la Sèrie A italiana del 16 de maig de 2010, en què Gianello va intentar dur a terme accions per "alterar el desenvolupament del partit" amb la finalitat de realitzar apostes a un resultat segur de la victòria de l'equip genovès. Gianello va contactar als seus llavors companys d'equip, Cannavaro i Grava, perquè participessin d'aquest suposat frau, però aquests es van negar a això, sense arribar a denunciar, el que fa que els dos defenses del Nàpols siguin ara sancionats amb mig any d'inhabilitació per "omissió de denúncia".

Conte va ser sancionat en primera i segona instància a 10 mesos d'inhabilitació, sanció rebaixada en tercer grau pel Tribunal d'Arbitratge Esportiu italià a 4 mesos, per l'omissió de denúncia en el supòsit tripijoc d'un partit del que era el seu equip en la temporada 2010-2011, el Siena. I

stats