GIRONA FC

Pablo Machín: "Tenir 26 punts és fruit de la feina de tothom"

El tècnic del Girona, satisfet pels tres punts, ha fet balanç d'una primera volta de somni

Orgullós per la competitivitat mostrada en un dia clau, Pablo Machín ha qualificat el partit de "brillant". "Quan parlàvem de bones intencions a principi de curs, dèiem que per assolir certs somnis s'havia de treballar molt. Avui podem dir que aquests somnis s'han fet realitat. En el futbol no hi ha res impossible, però guanyar per 6-0 s'hi acosta. No sé quants anys trigaré a tornar-ho a assolir. Tenir 26 punts ara és fruit de la feina de tothom. Hem de gaudir del camí, tot i que, a partir de la setmana que ve, mirarem de posar-hi seny". La golejada contra el Las Palmas amplia la diferència als 15 punts respecte al conjunt canari i al Màlaga. "Amb els 42 punts estaria satisfet, ho signaria ara mateix. Com que no me'ls assegura ningú, sortirem a guanyar cada partit que queda, amb la fam i la competitivitat que hem mostrat fins ara. Si en podem fer més, benvinguts siguin. Quan assolim el primer repte, ens en posarem altres de més ambiciosos". La prioritat passava per no cometre els mateixos errors que en el partit contra l'Alabès. "El partit tenia certes semblances. Aquella nit vam deixar escapar un gran avantatge en molt poc temps. A la llarga, la patacada ens ha vingut bé per no abaixar la guàrdia. De tot se n'aprèn, sobretot de les males experiències". Machín ha reconegut tenir estudiat el sistema utilitzat per Paco Jémez, amb només tres centrals. "Preparàvem dues alternatives: o un 4-3-3 o el 3-4-3 que feia servir al Rayo. Malgrat que s'hagi culpat respecte al rendiment dels seus homes, nosaltres hem estat molt bé".

Stuani, ingressat, i Marlos, cap al Brasil

Dels 26 punts que han sumat, 14 han estat a Montilivi. "Som un equip equilibrat, amb les senyes d'identitat molt marcades. Els registres diuen que la nostra fiabilitat és la mateixa a Montilivi que lluny de Montilivi, tot i que la lògica passi per fer més punts a casa". El tècnic sorià també ha remarcat el fet d'haver deixat la porteria a zero. "T'assegura puntuar, és un dels objectius que ens marquem cada setmana. Ens gratifica, especialment veient les dues aturades de Bounou". El pròxim partit serà contra l'Atlètic, en el primer dels dos desplaçaments consecutius. "Cada entrenament, convocatòria, onze o partit és un al·licient per al futbolista, l'autocomplaença no porta a la millora de l'ésser humà. Si hem estat capaços de tutejar l'Atlètic, per què no ho podem repetir malgrat haver perdut la condició del factor sorpresa? Hi tenim poc a perdre". A Madrid no s'hi desplaçarà Marlos Moreno, que avui ja no era a les graderies de Montilivi. El davanter colombià, cedit pel City, però sense la participació esperada, ha viatjat al Brasil i està a punt de tancar el seu fitxatge pel Flamengo.

D'altra banda, el màxim golejador del Girona, Cristhian Stuani, ha tingut un traumatisme cranioencefàlic que el tindrà en observació aquesta nit, traslladat d'urgència però fora de risc a l'Hospital General de Catalunya, on demà hauria de tenir l'alta. "Se li faran proves tot avui. Esperem que només sigui una contusió".

Més continguts de