BÀSQUET
Esports 16/04/2017

La Penya perd de forma agònica a Saragossa però salva el 'basket average' (71-69)

Jordan ha tingut una oportunitat per forçar la pròrroga a l'últim segon

Abalde intenta jugar la pilota contra el Saragossa

BarcelonaEl Tecnyconta Saragossa s'ha imposat de manera agònica al Divina Seguros Joventut en un partit crucial per als dos conjunts en la lluita per eludir el descens. L'equip aragonès s'ha emportat un partit molt lluitat i amb molta tensió per tot el que es jugaven els dos equips. Per als locals era ineludible guanyar per sortir de la penúltima posició, mentre que per al seu oponent hauria suposat haver deixat la salvació a tir de pedra.

El partit ha estat sempre igualat amb alternatives per a l'un i l'altre en moments determinats i en el qual l'equip català ha tingut una última opció per haver empatat, o guanyat amb un triple, que no ha sabut negociar. L'encert del conjunt badaloní en els triples al començament del partit, el seu domini del rebot ofensiu, amb quatre captures, i la falta de joc interior dels locals, que ho fiaven tot a llançaments exteriors, ha permès posar-se per davant a la Penya en l'electrònic, que ha arribat a tenir fins a sis punts de renda en el minut 9 (10-16), tot i que una reacció a l'últim minut del quart inicial ha premut els guarismes del marcador al final d'aquest quart (19-20).

El bon començament de segon parcial del conjunt saragossà l'ha posat per davant amb un màxim avantatge de cinc punts (26-21) en el minut 12, però no ha estat capaç d'obrir més la bretxa, malgrat que Diego Ocampo ha hagut de retirar del parquet Jerome Jordan després de cometre la seva tercera falta, perquè el seu substitut, Garrett Stutz, ha aprofitat la seva major estatura i fortalesa per posar en dificultats el joc interior aragonès.

No obstant això, el Tecnyconta es prenia la revenja en atac amb la parella Fotu-Jelovac, que han arribat al descans amb 11 punts cadascun.

Amb 9 rebots ofensius en arribar a la mitja part, els verd-i-negres compensaven el seu menor encert en els tirs de camp amb dobles oportunitats per anotar i deixar un marcador ajustat (41-39). Tornant de vestidors, han sigut els visitants els que han estat més centrats i en sis minuts se n'han anat de 7 punts (46-53), moment que s'ha tornat crític per al conjunt local perquè, malgrat que encara faltava molt temps, ha semblat que li entrava el pànic i les presses, cosa que no ha acabat d'aprofitar el Joventut per clavar les ungles.

Amb més cor que cap, el Tecnyconta ha sortit airós al final de la situació i ha arribat viu a l'últim quart (53-55), en què sempre ha caminat per davant en l'electrònic, tot i que de forma exigua, davant un oponent que també ha notat els nervis en els últims minuts però que almenys ha aconseguit salvar la diferència particular per a possibles empats al final de la competició, ja que a Badalona es va imposar per quatre punts d'avantatge.