MUNDIAL 2022

Platini es va reunir amb Hamman abans de votar a favor de Qatar

El 'Daily Telegraph' publica documents en què acusa el president de la UEFA d'assistir a reunions per afavorir el Qatar

El president de la UEFA, Michel Platini, va mantenir una "reunió secreta" amb l'exdirectiu qatarià de la FIFA Mohamed ben Hammam, denunciat per comprar el Mundial del 2022 del Qatar, assenyala avui el diari britànic 'The Daily Telegraph'. Segons això, l'exfutbolista francès va esmorzar amb Hamman poc abans de dinar al Palau de l'Elisi amb Nicolas Sarkozy, llavors, president de França, el fill de l'Emir de Catar i el primer ministre del país el novembre de 2010, un mes abans de la votació per a l'adjudicació de la Copa del Món.

El citat diari apunta que Hamman "va pressionar" Platini per donar suport a la candidatura de l'emirat. "Vaig ser convidat a un sopar amb Sarkozy on hi havia el primer ministre del Qatar. No em van demanar que votés durant el sopar [...] Sabien que jo seria independent", va dir llavors Platini, segons recull el "Telegraph".

Les revelacions del diari impliquen França com a primer país europeu en l'escàndol sobre l'adjudicació del Mundial del 2022 després que uns documents difosos diumenge passat pel 'The Sunday Times' revelessin que Hammam va efectuar pagaments per uns 3,7 milions d'euros a responsables de futbol africans.

Després de les reunions de Hamman a França, Qatar Sport Investments (QSI) va comprar el París Saint-Germain i el fill de Platini va esdevenir el president executiu de Burrda, una marca esportiva finançada per Qatar.

El seu pare sempre ha negat qualsevol connexió entre aquesta contractaciói  el seu vot per adjudicar el Mundial, tot i que el francès ha reconegut que va apostar per Qatar en les votacions fetes el desembre del 2010 per escollir les seus dels Mundials del 2018 i el 2022, i fins i tot ha donat suport celebrar el torneig a l'hivern per evitar la calor de l'estiu al país.

Cartes i correus electrònics entre Hammam, que va ser inhabilitat a perpetuïtat per la FIFA a finals de 2012, i alguns funcionaris de l'associació de futbol de Tailàndia mostren que nombrosos acords entre les dues parts estan connectats amb la candidatura de Qatar per al Mundial de 2022, segons recorda el diari.

Els documents del 'Daily Telegraph' apunten que un conseller de l'associació de futbol tailandesa va tancar un acord de gas entre el seu país i Qatar abans que se celebrés la votació.

La comissió d'ètica de la FIFA ha anunciat que espera haver completat per al proper 9 de juny la fase d'investigació sobre els processos de candidatura dels Mundials de Rússia 2018 i Qatar 2022.