MUNDIAL 2022

Qatar afirma que estarà llest per organitzar el Mundial del 2022 "tant a l'hivern com a l'estiu"

El secretari del comitè organitzador diu que volen controlar les condicions laborals dels treballadors dels estadis

El secretari general del comitè d'organització de la Copa del Món de Qatar 2022, Hassan al-Thawadi, assegura que el país està disposat a organitzar aquesta competició tant a l'hivern com a l'estiu i que acceptarà la decisió que prengui la FIFA. "Sigui quina sigui la decisió, ens hi adaptarem. Qatar està disposat a organitzar el Mundial tant a l'hivern com a l'estiu. Els nostres estadis estan concebuts per acollir partits tot l'any", ha indicat en una entrevista publicada avui al diari 'Le Parisien'.

La possibilitat que el Mundial de 2022 se celebri a l'hivern va ser apuntada pel president de la FIFA, Joseph Blatter, que a principis de mes, a Abu Dhabi, va recordar que la competició podria disputar-se entre novembre i desembre, encara que va dir que no havien acabat les consultes per fixar les dates definitives.

"Totes les opcions són obertes", ha assenyalat al-Thawadi, que va recalcar que, independentment de la data final, els 12 estadis del projecte qatarià han d'estar preparats per a l'any 2020.

El secretari general del comitè organitzador va confirmar igualment, tal com havia apuntat Blatter, que Qatar organitzarà el torneig en solitari, però ha insistit que la regió en el seu conjunt se'n veurà beneficiada.

Davant les inquietuds sorgides per les condicions laborals dels treballadors al país, Al-Thawadi afirma que el comitè ha redactat una carta amb els drets dels treballadors que s'imposarà a totes les empreses que treballen en aquest projecte. "El nostre objectiu és controlar al màxim l'organització de la feina, des de la contractació de treballadors en països estrangers fins a les condicions de seguretat en l'obra o les condicions d'allotjament".