Esports 01/06/2012

Ramon Cugat: "Cuenca no podrà participar als Jocs Olímpics"

Luana Valls
2 min
Ramon Cugat va explicar amb detall per què han preferit ser conservadors amb Cuenca.

BARCELONA.El jugador del Barça Isaac Cuenca va ser intervingut ahir d'una lesió al menisc extern del genoll dret. Els doctors Ramon Cugat i Ricard Pruna van ser els encarregats de fer-li l'artroscòpia terapèutica. "Cuenca té només 21 anys i una llarga vida esportiva al davant. Hem intentat preservar al màxim el seu menisc, encara que trigui més a recuperar-se, perquè treure el menisc extern podia posar en perill la seva carrera esportiva", va afirmar el doctor Cugat en roda de premsa. Segons les estimacions, l'extrem blaugrana s'estarà de baixa entre tres i quatre mesos, un fet que li impedirà participar als Jocs Olímpics de Londres. "Al juliol mirarem com està la lesió i si està recuperada no posarem cap impediment perquè participi als Jocs", va matisar el doctor Pruna.

La intervenció va durar aproximadament una hora i mitja. Ara el jugador haurà de fer repòs i anar recuperant la mobilitat a poc a poc. "Esperem que es pugui tornar a entrenar amb el grup a finals del mes d'agost", van afegir els metges.

La infermeria

Els doctors també van repassar la situació dels altres lesionats. Thiago haurà de fer treballs específics per mirar de recuperar-se a temps per decidir si participa o no als Jocs Olímpics. Els doctors són partidaris que el jugador no s'arrisqui per poder fer un seguiment de la lesió.

Sobre Cesc van dir que havia recaigut però que tot apunta que estarà preparat per disputar l'Eurocopa. "Li queda molt de marge" fins al dia 10, que és quan debuta la selecció espanyola. Tot i així, els doctors van advertir que si es trenca "estaríem parlant de dos mesos de baixa" i que serà clau valorar les sensacions finals del jugador.

De Fontàs van assegurar que s'està recuperant "molt favorablement" de la lesió de lligaments al genoll. Sobre Alves, els responsables mèdics van afirmar que dimarts passarà un control i si tot està bé li donaran permís per viatjar al Brasil, on se li farà el seguiment oportú. Finalment, els doctors van trobar encertada la decisió de Villa de no participar a l'Eurocopa si no se sentia preparat.

stats