L’ALTRA MIRADA
Esports 03/05/2019

Rivals o companys, depèn del campionat

Nuria García
3 min

Fa dues setmanes, Llorenç Àlvarez i Pere Marsinyach competien a a Santa Cristina d’Aro, en el Campionat de Catalunya de patinatge artístic: Àlvarez va acabar campió de Catalunya i Marsinyach subcampió. D’aquí set dies tornaran a enfrontar-se a la Copa alemanya. I avui sortiran a la pista per lluitar per les medalles en l’Europeu, però ho faran al mateix equip, al quartet del Foment Cardoní, juntament amb Júlia Vallejo i Clàudia Terrades. Tots dos són patinadors de nivell, i acostumen a ser a les grans competicions lluitant pels primers llocs. Marsinyach, de fet, va tancar el 2018 com a campió d’Europa i subcampió del món de l’especialitat. Un any 2018 en què el bagenc va posar en marxa, a més, un nou projecte, el del quartet. Ell i Llorenç Àlvarez, a més de rivals, són amics des de fa molt de temps. I feia temps que parlaven de la possibilitat de crear un quartet de xou “per poder disfrutar encara més del patinatge”, com explica Marsinyach. I el 2017, durant el Campionat de Catalunya, en van parlar amb la Júlia. “Per què no?”, es preguntaven. Es van posar en contacte amb l’osonenca Clàudia Terrades i van tancar el cercle. “Tots ens coneixíem des de petits i teníem molt bona relació. Som un grup d’amics”, afegeix Marsinyach.

El que segurament no esperaven era aconseguir ser campions d’Espanya i fer un tercer lloc a Europa en el seu primer any. “Va ser una temporada molt màgica, i no ens imaginàvem per a res tot el que vam aconseguir; hi ha grups que porten molts anys junts”, explica el bagenc. Aquesta temporada, de moment, han començat de manera imparable, i avui els arriba (14.50 h), a Reggio Emilia, Itàlia, la primera prova de foc d’alt nivell, l’Europeu. Hi van amb Plastic, una coreografia en què es converteixen en ninos que cobren vida quan la botiga de joguines tanca les portes al públic. “La idea la va tenir en un principi la Clàudia. Teníem por que ens quedés massa comercial, però després jo vaig tenir la idea de localitzar-ho tot en una botiga de joguines d’on intentàvem escapar. És una idea original i a la vegada professional. I engresca la gent, és divertit!”, comenta Marsinyach.

Però amb Plastic no podran anar al Mundial de Barcelona. “La Federació diu que ens pot afectar competir individualment i en una altra disciplina”, de manera que al competir en individual al Sant Jordi no podran fer-ho amb el quartet. “En altres països és molt normal [competir] en dues i tres modalitats; jo crec que és compatible, però què hi farem”, diu Marsinyach.

El patinador del Foment Cardoní explica que la clau per haver aconseguit l’èxit en tan poc temps és “tenir un molt bon equip”. “I és que, a més, gaudim molt amb el quartet. La gent diu que s’ho passa bé quan ens veu, i d’això es tracta”, apunta. I tenir un bon equip és sinònim d’implicació: es veuen a les pistes de Cerdanyola o a les de les Franqueses un cop per setmana, els dimecres al vespre, i entrenen fins a la nit. “La coreografia aquest any l’ha muntat tota el Llorenç; ho fem entre tots. És cert que costa molt trobar-nos, cadascú té les seves coses, feina, estudis...”, diu, i explica que les vacances d’estiu són el moment ideal per entrenar.

Nou equips catalans en acció

A més del quartet del Foment Cardoní, aquesta tarda també competirà el quartet de Lliçà de Vall amb la coreografia Elles! Després serà el torn dels grups grans de xou (17.10 h), amb tres clubs catalans lluitant pel triomf i les medalles: el Girona, que busca el primer podi a l’Europeu amb Bacterium després de guanyar els campionats català i espanyol; l’Olot, que després de sobreposar-se a tres lesions de gravetat de tres patinadores defensarà la corona aconseguida l’any passat a Lleida amb la coreografia No em tallis les ales, i el Masnou, amb Reflection.

stats